Muğla Eczacı Odası Yapılan Saldırıyı Kınadı

SİNEM KORKMAZ- Muğla'nın Menteşe İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir şahıs 3 eczanenin camını kırmıştı....

SİNEM KORKMAZ- Muğla'nın Menteşe İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir şahıs 3 eczanenin camını kırmıştı. Yaşanan saldırı ile ilgili Muğla Eczacı Odası basın açıklaması yaptı.

Menteşe'de meydana gelen olayda madde bağımlısı olduğu iddia edilen H.T isimli şahıs antidepresan ilaçları almak için 3 eczanenin camını sopayla kırmış, kısa bir süre sonra emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Yaşanan saldırıyı kınayan Muğla Eczacı Odası saldırının gerçekleştiği eczanelerden biri olan Deva Eczanesi’nin önünde basın açıklaması yaptı.

Yaşanan saldırıdan dolayı üzgün olduklarını dile getiren Muğla Eczacı Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin; "12 Aralık 2019 gecesi Muğla Merkez Menteşe İlçemizde bulunan üç eczanemize yapılan saldırıyı kınamak ve konu hakkında sizleri bilgilendirmek için basın açıklaması yapıyoruz.

Hepinizin gerek yerel ve ulusal basından gerekse sosyal medyadan takip ettiğiniz gibi, genç bir saldırgan tarafından 12 Aralık 2019 gecesi üç ayrı eczanemize saldırılmış, camları kırılmış ve bu eczanelerimize ciddi maddi zarar verilmiştir. Olayın güvenlik kuvvetlerine iletilmesinin hemen ardından ilgili saldırgan gözaltına alınmış ve adli süreç başlatılmıştır. Bu süreç içerisinde odamız yönetim kurulu tüm yetkililerle gerekli görüşmeleri hızlı bir şekilde yapmış ve zarar gören meslektaşlarımızın zararları giderilmiştir.

Biz eczacılar, kamu sağlığı yani sizin sağlığınızın için ülkemizin her yerinde, en ücra köşesinde bile 24 saat, kesintisiz olarak hizmet veren kişileriz. Eczanelerimiz sizin için, sizin sağlığınız için açıktır ve açık kalacaktır.

Özellikle güvenlik kuvvetlerimizden ricamız, nöbetçi olan eczanelerimizin nöbetleri esnasında eczane etrafında güvenlik devriyelerini sıklaştırması olacaktır.

Şiddetin sadece sağlıkta değil her yerde önüne geçilmesi için mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Muğla Eczacı Odası olarak biz, bu olayın peşini bırakmayacağız gerekirse adli sürece müdahil olacağız. Gücümüzü sizlerden, tüm vatandaşlarımızdan, desteği de Yüce Meclisi’mizdeki tüm siyasi parti temsilcilerimizden alıyor olacağız.

Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, sesimizi Muğla’dan tüm Türkiye’ye haykırıyor. Saygılar sunuyoruz.

Her yerde şiddete hayır!” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri