Muğla’da bayrak değişimi

Vatan Partisi Muğla İl Örgütü, 5 Eylül 2021 tarihinde İktidar İçin Atılım toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Recep Helvacı görevini Avukat Emre Aykın’a devretti.Vatan Partisi Muğla...

Vatan Partisi Muğla İl Örgütü, 5 Eylül 2021 tarihinde İktidar İçin Atılım toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Recep Helvacı görevini Avukat Emre Aykın’a devretti.

Vatan Partisi Muğla İktidar İçin Atılım toplantısına Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Teori Dergisi Yazı İşleri Müdürü Cemil Gözel ve Aydinlik.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Beyhan Korkman da katıldı.

Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı görevine oy birliği ile seçilen Avukat Emre Aykın, Muğla’da Vatan Partisi bayrağını daha da ileri götüreceklerini dile getirerek “Görevimizin başına inançla, yumruğumuzu koyarak geçiyoruz. Muğla’yı Vatan Partili yapacağız.” dedi.

“VATAN PARTİSİ OLMADAN OLMAZ”

Toplantının açış konuşmasını Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı yaptı.

Bursalı konuşmasında, “Bugün, Türkiye'de devrim oluyor. 70 yıllık Amerikan sürecinden çıkıyor. Çıkmakla kalmıyor ve kendinin farkına varıyor, özgüveni yerine geliyor, bağımsızlaşıyor. Bunlar hep bu sürecin bir sonucu; Atlantik'te boğulduk, şimdi Asya ikliminde nefes alma sürecine gidiyoruz. Bu sancılı bir süreç, zor bir süreç. Evet, Türkiye açısından çok zor bir sürece giriyoruz. 2014-2015'ten beri tarihi bir başarı. Partimizin her santimetresinde tayin edici olduğu bir başarı süreci. Fakat şimdi geldiğimiz noktada yeni kararlar, büyük çözümler lazım. Yekten bir yol ağzına geldik ve yineliyorum gerçekten çok zor bir sürecin içerisine girdik. Demek ki Türkiye'ye bütün bu zorlukları çözebilecek bir ufuk, bir program lazım. Bir kadro, kurmaylık lazım. Biz onu ne diye özetliyoruz: Merkezinde Vatan Partisi'nin olduğu üreticilerin milli hükümeti lazım. Bu sürecin altından hiçbir parti tek başına kalkacak yetenekte değil. Ak Parti'de, MHP'de tek başına kalkamaz. Bu sürece ancak, toplumunun tamamını seferber ederek programda birleştirerek bir hükümet lazım. Ve bu işin merkezinde Vatan Partisi olmadan olmaz. Bakın sistem niye Vatan Partisi'ne saldırıyor? Çünkü Türkiye'yi bu sistemden, bu darboğazdan çıkaracak program bir tek Vatan Partisi'nde var” diyerek Türkiye’deki zorlukları çözebilecek tek kuvvet Vatan Partisi.” ifadelerine yer verdi.

“ÖNCE BAĞIMSIZLIK SONRA GELECEK”

Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığına oy birliği ile seçilen Avukat Emre Aykın seçimden sonra Vatan Partililere seslendi.

Aykın,  “Biz çok güçlü bir çekirdeğiz. Parçalanmayacak tek yapıyız. Çekirdeğimizin içinde yıllardır birikimlerimizi arttırıyoruz. Partimizin her kurumu öncü. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşlarıyız. Bizler Atatürk’ün mücadelesine bağlı, bağımsızlığı korumak için görevlendirilmiş askerleriz. Bizler örgütlü olmak, örgütlendiğimiz yerde Atatürk Cumhuriyetini savunmak, bu yoldan ayrılmamak ve örgütlenemeyenleri örgütleyip onları partimize katmakla mükellefiz. Bir devrimci her zaman örgütçüdür. O yüzden her adım parti için. İktidar hedefi olmayan parti hedefi olmaz. Bizler kitlesel popüler söylemlerle hareket eden yapılar gibi değiliz, biz partiyiz. Parti devlet ve toplum arasındaki köprüdür. O yüzden iktidar hedefi her zaman olur, eğer olmazsa topluma öncülük edemezsiniz. O yüzden parti, iktidar için. Bizler bugün aynı gemidesiniz, başkalarının yanındasınız diye eleştirilen parti önderleriyiz. Aynı gemide olmak şu demektir. Bu toprakların, tarihimizin, birikimimizin bize verdiği öncü görevlerden biri bağımsızlıktır. Bağımsız olmayan toplumda hiç bir şey olmaz. Önce bağımsızlığımızı elde edip sonra geleceğimizi kuracağız. O yüzden aynı gemideyiz. Çünkü her şey vatan için. Eğer bir kişinin aldığı kararlar, attığı imzalar bizim hayatımızı tayin ediyorsa onu doğru yola sokmamız gerekir. Kişisel husumetler güderek siyasetimizi belirmeyecek kadar olgunuz. Bu uğurda, bunun gibi örneklerde bize yol gösteren partimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

EMRE AYKIN KİMDİR?

22.04.1983 tarihinde Ankara'da doğdu. Ailesi ile birlikte 1985 yılında Muğla İli Merkez İlçesi'ne taşındı. Annesi Muğla Barosu'nun emektar avukatlarından aynı zamanda İnsan Hakları Derneği Kurucu Başkanı ve Sosyalist Birlik Partisi Muğla İl Başkanı (Muğla'nın ilk kadın parti başkanı), insan çevre ve kadın hakları savunucusu Avukat Sabahat Aykın, babası İnşaat Mühendisi Murat Vehbi Aykın'dır. Kocamustafaefendi İlköğretim Okulu’nda gördüğü eğitimin ardından Muğla Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra yine Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Üniversite yıllarında Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü ve İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü Öncü Gençlik örgütlenmesi içinde yer aldı. 2009 yılında Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı ve Genel Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. 2012 yılından bu yana Vatan Partisi Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi olan Avukat Emre Aykın 11 yıldır serbest avukat olarak çalışmaktadır. Marmaris ve Bodrum'da amerikan askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayları başta olmak üzere, birçok toplumsal eyleme konu davalarda gönüllü savunmanlık yapmıştır. Aynı zamanda Muğla Sanatseverler Derneği ve Muğla Güvenlik Hizmetlerini Güçlendirme Derneği üyesidir. 5 Eylül 2021 tarihinde Vatan Partisi Muğla'nın tüm ilçe örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen İktidar için Atılım toplantısı sonrası oy birliği ile Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı görevine seçilen Emre Aykın, evli ve bir çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri