MUĞLA’NIN ZENGİNLİKLERİ AKADEMİK İLGİ GÖRMEDİ

MİKAİL ZEYBEK--ÖSYM tarafından açıklanan 2021 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, doğa, tarih, kültür ve turizm cenneti Muğla’da, MSKÜ’nün yöreyle organik bağı olan bölümleri, üniversite adayları tarafından talep görmedi.ÖSYM...

MİKAİL ZEYBEK--ÖSYM tarafından açıklanan 2021 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, doğa, tarih, kültür ve turizm cenneti Muğla’da, MSKÜ’nün yöreyle organik bağı olan bölümleri, üniversite adayları tarafından talep görmedi.

ÖSYM tarafından açıklanan YKS 2021 yerleştirme sonuçlarına göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin (MSKÜ) bazı lisans programları talep görmedi. MSKÜ’nün, doğa, tarih, kültür, deniz ve turizm zengini bölgede yöreyle organik bağı bulunan bölümlerinde ilgi az oldu. 2021 Yılı Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları kılavuzuna göre, turizm cenneti Muğla’da MSKÜ’nün, Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümünün 70 kişilik kontenjanına 13 öğrenci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünün 70 kişilik kontenjanına 17 öğrenci yerleşti.

BÖLGEYLE ORGANİK BAĞI OLAN BÖLÜMLERE TALEP AZ

Deniz ürünleri bakımından zengin olan bölgede MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliğine 20 kişilik kontenjanına 1 öğrenci yerleşti. Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliğinin 20 kişilik kontenjanına 1 öğrenci ilgi gösterdi. Müze ve ören yerleri bakımından da ayrı bir zenginlik barındıran Muğla’da, 40 kişilik kontenjan açılan MSKÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümüne 11 öğrenci yerleşti. Bazı lisans bölümlerinin 2’inci öğretimlerine ise tercih edenlerin sayısı bir elin parmağını geçmedi. Günümüzde en çok talep gören bölümler ise ülke genelinde olduğu gibi MSKÜ’de de talep gördü.

GEREKLİ ÇIKARIMLARI YAPTIK, ARAŞTIRMA YAPACAĞIZ

Söz konusu bölümlerin uygulama alanlarındaki arazi koşullarından dolayı Türkiye genelinde de talep görmediğini belirten MSKÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Gürleyik, bu konudan gerekli çıkarımları yaptıklarını belirtti. Sırrı Gürleyik, bölümlerde öğretim üyelerinin ve dersleri için gerekli laboratuvar ortamlarının yeterli olduğu kaydetti. Gürleyik, bu bölümlerle ilgili olarak öğrencilere sektöre kazandırma ve çalışacak alanları hakkında daha fazla bilgi vermeleri gerektiğini bildirirken, bu konuda araştırma yaptıklarını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri