Tercihlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üniversite tercihleri 14 Ağustos saat 23:59 ‘da sona eriyor. Sizin şu sıralar geçtiğiniz süreçten geçmiş biri olarak dikkat etmeniz gereken noktaları...

Üniversite tercihleri 14 Ağustos saat 23:59 ‘da sona eriyor. Sizin şu sıralar geçtiğiniz süreçten geçmiş biri olarak dikkat etmeniz gereken noktaları söylemek istiyorum. Tercihlerinizin artısına ve eksisine bakmanızı tavsiye ederim.

İlk olarak tercih edeceğiniz üniversitenin şehrine ve konumuna bakın. Üniversitenin bulunduğu il veya ilçe sizin üniversite hakkında az çok fikir sahibi olmanızı sağlayacak. Çoğu aday öğrencinin düşüncesi bu bir yıllık stresi atmak oluyor. Bunun için üniversitenin coğrafi konumu bir nevi beklentilerinize hitap edebilmeli.

İkinci olarak üniversitenin size neler katabileceğine, kendinizi geliştirmenizde katkısının ne olacağına ve üniversiteyi bitirdikten sonra nerelere gelebileceğinize dikkatlice bakın. Kısacası geleceğinizdeki düşünce ve hayallerinizin ne kadarını karşılayabiliyor bunlara dikkat ederek tercihlerinizi sıralandırın. Okulların artısına ve eksisine bakmanızı tavsiye ediyorum. Üniversiteler kendilerinin artı kısımlarını tanıtır. Bu yüzden sizler  üniversitelerin yapmış olduğu tanıtım videolarına ek olarak üniversitede okuyan öğrencilerin de okul hakkındaki düşüncelerini alın. Üniversitede okuyan kişilere okulların sosyal medya hesabından ulaşabilirsiniz. Hemen hemen birçok okulun öğrenciler tarafından da kurulmuş sosyal medya hesabı vardır.

Son olarak da tercih edeceğiniz meslekleri iyi araştırın derim. Seçim yaptığınız mesleği sevmeniz önemli. Günümüzde artık sevdiğimiz mesleği değil işsiz kalmayacağımız ya da geliri daha iyi olan meslekleri seçiyoruz. Maalesef ülkenin gerçeği bu. Ama sonuçta o mesleki eğitimi alıp hayatınızı onun üzerine kuracaksınız. Sevmediğiniz bir işi yaptığınızda hem siz mutsuz olursunuz hem de yapmış olduğunuz işi isteksiz yapacağınızdan iyi sonuç ortaya çıkmayabilir.

Mesleklerin iyisi veya kötüsü olmaz önemli olan sizin kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz. Sevdiğiniz mesleği seçip kendinizi geliştirirseniz her türlü iyi yerlere gelebilirsiniz. Aday öğrencilerin hayallerinin ve sevdiği mesleklerin peşinden gitmesi umuduyla.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri