Youtuber onlarca sahte kimlik düzenlemiş

Yıllar önce kendini ölü gösteren YouTuber Tayfun Demir, Muğla Polisinin başarılı bir çalışma sonrasında 6 aylık teknik takibinin ardından Muğla’nın...

Yıllar önce kendini ölü gösteren YouTuber Tayfun Demir, Muğla Polisinin başarılı bir çalışma sonrasında 6 aylık teknik takibinin ardından Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Gazeller Mahallesi’nde kendisine ait olan villaya giriş yaptığı sırada yakalandı. Arandığı süreçte  6 ayrı ilde dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, organ satışı gibi karıştığı 44 ayrı suç tespit edilen Demir'in daha önce de onlarca sahte kimlik düzenlediği belirlenirken, başkasına ait kimliklere fotomontaj ile kendi fotoğrafını monte ettiği de ortaya çıktı.

Süleyman Akbulut

Tayfun Demir, yıllarca arandı, polis onu sosyal medya hesabından takibe alarak tespit etti. Yıllar önce kendini ölü gösteren Demir, Muğla Polisinin başarılı bir çalışma sonrasında 6 aylık teknik takibinin ardından Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Gazeller Mahallesi’nde kendisine ait olan villaya giriş yaptığı sırada kıskıvrak yakalandı. Demir’in hakkında kesinleşmiş 52 yıl cezasının olduğu, hakkında 6 ilde aranma kararı olduğu öğrenildi.

ÖLÜ OLDUĞU İÇİN KAYITLARDAN DÜŞÜRÜLMÜŞ

Tayfun Demir'in 'ölü' olarak göründüğü için resmi kayıtlardan düştüğü anlaşıldı ancak, durumdan şüphelenen polis, ölüm raporuyla düşümün yapıldığı adliyenin kamera kayıtlarını inceleyince gerçek ortaya çıktı. Kamera görüntülerinden 12 Ocak 2012 tarihinde, 'Yusuf Demir' sahte ismiyle ölüm raporunu getiren kişinin bizzat Tayfun Demir olduğu kesinlik kazandı. Geriye dönük işlemler incelendiğinde resmi kurumlara verilen evrakların sahte olduğu da anlaşıldı. Ancak, o dönemde tüm çabalara rağmen Demir, yakalanamamıştı.

6 AY SÜREYLE TAKİBE ALINDI

Arandığı süreçte Demir'in 6 ayrı ilde dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, organ satışı gibi karıştığı 44 ayrı suç tespit edildi. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Şubesi ve Asayiş Şube ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, karıştığı bu suçlardan hakkında toplam 52 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan Tayfun Demir'in her yerde aranırken Muğla'nın Menteşe ilçesinde olduğunu tespit etti. Demir, 6 ay süreyle teknik takibe alındı. Ünlü YouTuber olduğu anlaşılan Demir'in sosyal medya paylaşımları da incelemeye alındı.

MÜSTAKİL EVE OPERASYON DÜZENLENDİ

Demir'in paylaşımlarındaki mekanlardan Muğla'nın Menteşe ilçesinde olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine burada yoğunlaşan polis, bilgisayarının 'IP' adresinden yola çıkarak Demir'in kaldığı kırsal Gazeller Mahallesi'ndeki müstakil evi tespit edip, operasyon düzenledi. Demir, üzerine kendi fotoğrafını yapıştırdığı sahte kimlikle yakalanıp, gözaltına alındı. Demir, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Demir'in daha önce de onlarca sahte kimlik düzenlediği belirlenirken, başkasına ait kimliklere fotomontaj ile kendi fotoğrafını monte ettiği de ortaya çıktı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Demir'in polisteki ifadesinde, "Yanlış kişiyi gözaltına aldınız” dediği öğrenildi. Kendisinin kayıtlarda 'ölü' görünen Tayfun Demir'i tanımadığını da ileri süren Demir, polisteki işlemlerinin ardından aynı gün sevk edildiği adliyede tutuklanıp, Düğerek Mahallesi'ndeki Muğla E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

YARIŞMA PROGRAMINA KATILMIŞ

Uzun yıllar yaşadığı İstanbul'dan 1 yıl önce Muğla'ya geldiği öğrenilen Demir’in 11 Nisan 2018 tarihinde bir televizyon kanalında düzenlenen programda yer aldığı, aynı yıl 9 Haziran'da da bir özel televizyon kanalındaki yarışma programına da katıldığı ve 6'ncı soruda elenerek 1000 TL'lik ödülle ayrıldığı belirlendi. Sosyal medya hesaplarında sincaplar, sokak hayvanları ve zaman zaman da inşaat konusunda yaptığı paylaşımlarla dikkati çeken Demir'in bu paylaşımlarında ise yüzünü hiç göstermemiş olması dikkati çekti.

MUHTAR ŞAŞKIN

Gazeller Mahallesi Muhtarı Yücel Çiçek, böyle bir dolandırıcının mahallelerinde yakalanmasının şaşkınlığını yaşadıklarını belirterek, "Bizler kendisini tanımıyoruz. Buradaki eski, müstakil bir evi İzmirli bir kişiden satın almış. Mahallemde yaşayan herkesi hemen hemen tanırım. Ancak, yakalanan bu kişiyi, geçtiğimiz günlerde kahvehanede gördüm. Merak edip, 'kimsin' diye sordum. Buraya 1 yıl önce geldiğini, evden dışarı çok çıkmadığını söyledi. Ben de hiç şüphelenmedim. Polis, dün sabah saatlerinde evine girerken yakalamış. Açıkçası, evini bile hiç görmedim. Dün, yakalandığı haberleri çıktıktan sonra kızım bana kaldığı evi internetten gösterdi. Mahallemizin böyle bir haberle adının çıkması bizleri üzdü" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri