Zehirlenme sebebi araştırılıyor

Bodrum Ortakent-Yahşi beldesindeki bir otelde gece saatlerinde otelde konaklayan çoğunlukla İskandinav ülkelerinden 109 turistin zehirlenmesi ile ilgili olarak...

Bodrum Ortakent-Yahşi beldesindeki bir otelde gece saatlerinde otelde konaklayan çoğunlukla İskandinav ülkelerinden 109 turistin zehirlenmesi ile ilgili olarak Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 

Muğla Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Songül Topal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada karın ağrısı, bulantı ve kusma belirtileri nedeniyle turistlerin hastaneye kaldırılması ile ilgili olarak ekiplerin gıda zehirlenmesi şüphesini araştırmak için otel mutfağındaki gıdalardan numune alarak analize gönderildiğini açıkladı.  

Muğla Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Songül Topal, agari teknik ve hijyenik şartlar açısından oteli kontrol ettiklerini belirterek, “Gıda zehirlenmesine neden olabilecek hususlar ile ilgili olarak otel personelinden bilgiler alındı. Otelin gıda hazırlama bölümleri, mutfak bölümü, muhafaza dolapları ve muhafaza koşulları, kullanılan ürünlerin etiket bilgileri ve son kullanım tarihleri incelendi. Rahatsızlık şikâyetlerinin başladığı gün içerisinde servise sunulan ürünlerden alınan numuneler analiz edilmek üzere soğuk zincir altında, Muğla Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğüne ulaştırıldı. Böylece her bir numunede, gıda zehirlenmesine neden olabilecek ve Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğinde de yer alan mikroorganizma ve toksinlerinin varlığı ve düzeyi araştırılacak. Ayrıca mutfakta kullanılan araç ve gereçler ile personellerden, swap ile örnekler alınarak Bodrumda bulunan özel bir laboratuvara analiz edilmek üzere gönderildi. Çalışma ekibimizle birlikte olay yerinde yerini alan Bodrum Sağlık Grup Başkanlığı analizler için içme ve kullanma suları ve yüzme havuzlarından su örnekleri aldı. Özel hastaneler ve kliniklere ulaştırılan turistlerden 75 kişi yapılan tedaviye anında cevap vererek aynı gün taburcu olmuş, müşahade altında tutulan diğer 34 kişi ertesi gün taburcu edilerek sağlıklarına kavuşmuşlardır. Otelde konaklayan diğer 500 civarında turistte herhangi bir problem yaşanmaması sevindiricidir. Yine de tedbir amacıyla analiz sonuçları kesinleşinceye kadar otelde yemek pişirilmemesi tavsiye edilmiş, otel yetkilileri o bölgedeki yine kendilerine ait diğer otelde yemekleri hazırlayarak, otele taşımak suretiyle servis etmişlerdir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Muğla Haberleri Haberleri