Muğla'da “Dosyan Kapanacak” Vaadiyle 29 Bin 800 TL’lik Dolandırıcılık
Edinilen bilgilere göre olay, Seydikemer’de meydana geldi. S.S. (38) isimli vatandaş, telefonda kendisiyle iletişime geçen ve M.A. (30) olduğu öğrenilen kişinin yönlendirmesiyle, hakkında bulunduğu belirtilen dava dosyasının kapatılacağı vaadine inanarak verilen banka hesabına 29 bin 800 TL gönderdi. Parayı gönderdikten sonra ilgili kişiye ulaşamayan S.S., dolandırıldığını anlayarak durumu yetkililere bildirdi ve şikâyetçi oldu.
Olayla ilgili adli işlemler başlatılırken, güvenlik birimleri benzer yöntemlerle yapılan dolandırıcılıklara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yetkililer, resmi kurumların hiçbir şekilde şahsi hesaplara para talep etmediğini vurgulayarak, “Dosyanız var”, “İcra işlemi başlatılacak” gibi ifadelerle yapılan aramalara itibar edilmemesi gerektiğini hatırlattı.
Uzmanlar ise bu tür dolandırıcılık girişimlerinde panik oluşturma ve acele karar verdirtme yönteminin sıkça kullanıldığını belirterek, şüpheli durumlarda vatandaşların doğrudan ilgili kurumlarla iletişime geçmeleri gerektiğini ifade etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.