Muğla’daki Gizemli Cismin Sırrı Ortaya Çıktı: Bakın Ne Çıktı

Muğla’daki Gizemli Cismin Sırrı Ortaya Çıktı: Bakın Ne Çıktı
Seydikemer’de bir zeytin bahçesinde ortaya çıkan ve uzun süre gizemi çözülemeyen dev yapı ile ilgili gerçek ortaya çıktı. Vatandaşlar arasında çeşitli söylentilere neden olan cismin, uluslararası bir sanat projesi kapsamında bölgeye yerleştirilen dev bir sanat eseri olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 7 metre yüksekliğinde ve 12 ton ağırlığında olan yapı, İsveç-Türk vatandaşı filozof, sanatçı ve yazar Engo Fikret Engin Kazancı tarafından tasarlanan “Tensio” isimli sanat eseri olarak hayata geçirildi. Eserin yapım çalışmalarına 2025 yılında başlandığı ve sanatçının arkadaşı Ramazan Armağan Uysal’a ait araziye yerleştirildiği öğrenildi.
Bölge sakinlerinin dikkatini çeken dev yapı, zamanla farklı söylentilerin ortaya çıkmasına neden oldu. Ancak yetkililerden alınan bilgiler, yapının herhangi bir güvenlik riski taşımadığını ve tamamen sanatsal amaçlarla inşa edildiğini ortaya koydu.

isimsiz
Öğrenilen bilgilere göre Engo Fikret Engin Kazancı, “Tensio” adlı eserini 2026 yılının Ağustos ayında düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtacak. Uluslararası boyutta ses getirmesi beklenen projenin, sanatçının uzun süredir üzerinde çalıştığı çalışmalar arasında yer aldığı belirtiliyor.
Sanatçının Seydikemer’i tercih etmesinin altında ise bölgenin tarihi ve kültürel geçmişi yatıyor. Fethiye-Seydikemer havzasını medeniyetlerin buluşma noktası olarak değerlendiren Kazancı’nın, eserini büyük şehirler yerine doğayla iç içe olan bu bölgede konumlandırmayı tercih ettiği ifade ediliyor.
Günlerdir merak edilen gizemli cismin sırrının ortaya çıkmasıyla birlikte, Seydikemer’deki dev yapı artık bir gizem değil, bölgenin dikkat çeken sanat eserlerinden biri olarak görülüyor.

isimsiz

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.