Seydikemer Sarıyer Mahallesi'nde Yangın Yeniden Başladı, Ekipler Havadan ve Karadan Seferber Oldu
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde orman yangını paniği yeniden yaşanıyor. İlçeye bağlı Sarıyer Mahallesi'nde daha önce kontrol altına alınan yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle yeniden etkisini göstermeye başladı. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.
Çok Sayıda Ekip Bölgeye Sevk Edildi
İhbarın ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, itfaiye araçları, arazözler, ilk müdahale ekipleri ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Alevlerin kısa sürede yayılmasını önlemek amacıyla ekipler hem havadan hem de karadan yoğun bir çalışma başlattı.
Yangının yeniden başlaması nedeniyle ekipler, özellikle rüzgarın etkisini de dikkate alarak kritik noktalarda söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Havadan gerçekleştirilen su atışları ile karadan yürütülen müdahale eş zamanlı olarak devam ediyor.
Yangını Kontrol Altına Alma Çalışmaları Sürüyor
Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için ekipler geniş güvenlik önlemleri alırken, alevlerin ilerleyişini durdurmak amacıyla yoğun mücadele veriliyor. Bölgede görev yapan ekiplerin koordineli çalışmasıyla yangının en kısa sürede yeniden kontrol altına alınması hedefleniyor.
Yetkililer, yangının çıkış nedenine ilişkin incelemelerin söndürme çalışmalarının ardından yapılacağını belirtirken, vatandaşlardan yangın bölgesine yaklaşmamaları ve ekiplerin çalışmalarını engelleyecek davranışlardan kaçınmaları istendi.
Havadan ve Karadan Müdahale Aralıksız Devam Ediyor
Seydikemer Sarıyer Mahallesi'nde yeniden başlayan yangına yönelik söndürme çalışmaları aralıksız sürerken, ekipler alevlerin çevredeki ormanlık alanlara yayılmaması için büyük çaba harcıyor. Bölgedeki gelişmeler anbean takip edilirken, yangının kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiği bildirildi.
Yetkililerden gelecek resmi açıklamalar doğrultusunda yangının seyri ve söndürme çalışmalarına ilişkin yeni bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.