Seydikemer Tarıma Dayalı Süt OSB en kısa sürede tamamlanacak

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt OSB en kısa sürede tamamlanacak
Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, yeni Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Muğla Valiliği’nde, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda Vali Akbıyık, projede altyapı ve inşaat hazırlıklarının en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Vali Akbıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Çıralı ile birlikte OSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Balkanı Önder Akdenizli ve Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak da katıldı. Toplantıda Vali Akbıyık, OSB Genel Müdürü Tayyar Şaşmaz’dan projede gelinen son durum hakkında bilgi alarak, katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Seydikemer ve Fethiye’yi hayvancılık ve süt üretim merkezi haline getirecek projede hızla yol almaya devam ettiklerini kaydetti. Oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Çıralı, “Önceki Valimiz Orhan Tavlı’nın büyük katkılarıyla projede bu güne kadar çok hızlı yol aldık. Sayın Valimiz İdris Akbıyık’tan da aynı yaklaşımı görmek bizi son derece memnun etti. Sayın Valimiz altyapı ve inşaat hazırlıklarının kısa sürede bitirilmesi konusunda irade ortaya koydu. Tüm bu gelişmeler projenin en kısa sürede bitirilmesi konusunda bizi daha da heyecanlandırdı.” dedi.

Devletimizin tüm kurumlarıyla ihracat ve istihdama yöneldiği bu dönemde, Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin kesişim noktasında bu dev yatırımı hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Başkan Çıralı, “Çobanisa Mahallemizde 1.150 dekar alan üzerine kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı Süt OSB 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Bölgemizin ekonomik kalkınmasında çok önemli rol oynayacak projemizin gerçekleşmesinde zorlu aşamaları birer birer geride bırakıyor, Sayın Valimiz İdris Akbıyık önderliğinde de hızla yol almaya devam edeceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.