Seydikemer'de yeni lise temeli atılıyor

Seydikemer'de yeni lise temeli atılıyor
Devlet Yatırım Programı kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer ilçesi Kemer Mahallesi’ne yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli atılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden tahsisli, Maliye Hazinesine ait alan içerisine yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Devlet Yatırım Programı kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer ilçesi Kemer Mahallesi’ne yapılacak. Yapılacak olan bina bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak. Binada 16 sınıf, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, 80 kişilik çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, bilgisayar atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, idari birim odaları, öğretmenler odası, zümre odası, kantin, arşiv ve teknik mahaller yer alacak.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 20 Kasım 2023 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen projenin 11 Aralık 2023 tarihinde sözleşmesi imzalandı.

20 Aralık 2023 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılan projenin temeli 12 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 15.00’da temeli atılacak. Muğla Valiliği, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi koordinasyonunda temel atma töreni gerçekleştirilecek. Tören Şehit Alper Seven A.İ.H.L. arkasında yapılacak.

Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 14 Aralık 2024 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.