SGK bir ilke imza attı

SGK bir ilke imza attı
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü vatandaşların işlemlerini daha pratik yapması için Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdi. İl Müdürü...

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü vatandaşların işlemlerini daha pratik yapması için Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdi. İl Müdürü Ayhan Dorum, vatandaşlar SGK İl Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinden ‘Canlı Destek’ sistemine girerek bütün işlemleri hakkında bilgi alabileceklerini ve emekli olabileceklerini açıkladı.

Muğla SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, basın mensuplarına yaptığı açıklamada vatandaşlara daha hızlı hizmet sunabilmek için Muğla SGK il Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden ‘Canlı Destek’ sisteminin hizmete girdiğini söyledi. Yeni bir proje üstünde durduklarını ve Türkiye’de kurumlar arasında bir ilk olduğunun altını çizen İl Müdürü Ayhan Dorum,“Çalışma arkadaşlarım uzun süredir üstünde durdukları bir program var. Muğla’da bulunan emekliler, çalışanlar gibi birçok vatandaşımız artık SGK ile ilgili işlemlerini www.muglasgk.gov.tr internet sitesi üzerinden daha kolay yapabilecekler” dedi.

Site içerisinde hazırladıkları ‘Canlı Destek’ programını tanıtan Ayhan Dorum, oluşturulan yeni program ile vatandaşların görüntülü veya yazılı olarak SGK bağlanıp oturdukları yerden işlemleri hakkında bilgi alabileceklerini söyledi.

İnternet üzerinden Hak Sahipliği, E-Bildirge, E-Hizmetler, SMS Bilgilendirme, Evrak Takip, Kesenek Bilgi Sistemi, Diğer Uygulamalar, E-Eczane, E-Optik, Hastaneni Seç Doktoruna Ulaş, E-Hastane, Tıbbi Malzeme butonları ile vatandaşların istedikleri işlemlere ulaşabileceklerini söyleyen İl Müdürü Ayhan Dorum, “İlk defa Muğla’da hizmete konulan bir sistem. Canlı Destek sistemi ile vatandaşlarımız yorulmadan sorularının cevaplarını alabilecekler. İlk defa biz yaptık. Büyük il’lerde sıkıntılı olabilir ancak burada ilimiz bunun üstesinden gelecektir. Ayrıca ‘Alo 170 İletişim Merkezi’ hattının yanı sıra kendi hattımız ile de vatandaşlarımıza kaliteli hizmet veriyoruz” diye konuştu.

2012’de iş kazaları arttı

SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, bu yıl iş kazalarında artış olduğunu söylerken en kısa sürede bu iş kazalarının önüne geçeceklerinin bilgisini verdi. Ayhan Dorum, “Büyük şehir niteliği taşıyan ilimizde bu sene kış ayında ilk defa 165 bin sigortalı sayısı 190 bin’lere çıktı. Bu durum bize her anlamda mutlu kıldı. Önümüzdeki yılarda kış aylarında 190 bin olan sigortalı sayımızı 210 bine kadar çıkarmak istiyoruz. İlimiz turizm bölgesi olsa da, kış aylarında madem işyeri ve kömür işyerlerinde daha çok çalışan sigortalımız var. Bizi bu sene tek üzen konu iş kazası sayımız bu sene biraz daha fazla. 2012 yılında il genelinde bin 322 iş kazası mevcut bunun 34’ü ölümle neticelenmiş. 2011 yılın il merkezinde 412 iş kazası olurken bunlardan 12’si ölümlü olurken 2012 yılı il merkezinde bu rakam 362 iş kazası 16 ölümlü olarak sonuçlandı. Bu sayımızı ne kadar düşürürsek, işverenimizi ve sigortalımızı ne kadar bilinçlendirebilirsek bu konuda kendimizi daha çok mutlu hissedeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.