SICAKLARA DİKKAT!

SICAKLARA DİKKAT!
Son günlerde Muğla ve ilçelerinde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklara karşı uzmanlar uyardı. Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde yaşlıların, karaciğer, kalp ve tansiyon hastalarının ve çocukların dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca dışarıda dolaşanların şapka ve gözlük takmalarının önemi vurgulandı.

Hava sıcaklığını termometrelerin yüksek derecede gösterdiği ilçede vatandaşlar ağaçların gölgesinde güneşten korunmaya çalıştı. Öğlen saatlerinde sıcaklığın etkisini arttırması ile birlikte esnaflar dükkânlarının önünü hortumla sulayarak serinletmeye çalışıyor.

Türkiye’nin gözde turistik merkezlerinden olan ilçelerde sahil kenarlarındaki doluluk dikkat çekerken, şehir merkezleri ise sıcakların da etkisi ile en tenha günlerini yaşıyor. Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde yaşlıların, karaciğer, kalp ve tansiyon hastalarının ve çocukların dışarı çıkmaması gerektiğini bol su içmeleri yağlı yemeklerden kaçınılmasını vurgularken, sokak hayvanları için ev önlerine su kabı koyulmasını istediler.

(SERDAL KAYHAN)

Bu haber toplam 712 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.