SİT bölgelerine inşaat izni

SİT bölgelerine inşaat izni
MUSTAFA İNCİMuğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde  ÖÇK bölgesinde olan 3. Derece SİT bölgesinde 17 köy için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

MUSTAFA İNCİ

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde  ÖÇK bölgesinde olan 3. Derece SİT bölgesinde 17 köy için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat izni verdi. Aynı bölgelerde bulunan kaçak yapılar için mülk sahipleri Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne baş vurarak yapılarını yasal hale getirebilecekler.  17 köyde bine yakın kaçak ve ruhsatsız ev bulunuyor. Muğla Çevre ve Şehircilik il Müdürü İlker Uğur “ Bakanımız Erdoğan Bayraktar bölgeye ve bölge halkının mağduriyetinin giderilmesi için yapı ve iskan ruhsatları yönünden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Köy yerleşik alanı içinde ya da dışında bulunan yerlerle ilgili olarak yapı iskan ruhsatları işlemleri başladı” dedi.

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde bulunan Özel çevre Koruma Bölgesi içerisinde 3. Derece SİT bölgesi kapsamında ki 17 köy için bakanlıktan inşaat izni şıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’de ilk defa ÖÇK bölgesi içinde bulunan 3. Derece SİT alanlarında özel içinle inşaat izni verdi. Marmaris’in Hisarönü,Orhaniye,Turgut,Bayır,Selimiye, Söğüt, Taşlıca ve Osmaniye köylerinde, Datça’nın Emicik,Kızlan,Hızırşah,Karaköy, Mesudiye,Yaka, Cumalı, Sındı ve Yazı köylerinde inşaat izni verildi. 3. Derecede SİT bölgesi olan bu köylerde kaçak ve ruhsatsız konutlar için vatandaşlar Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurarak belgelerini alacaklar. Aynı şekildi 3. Derece SİT bölgesi olan bu köylerde inşaat yapmak isteyenler ise müdürlüğe başvurup izin alabilecekler. 3. Derecede SİT bölgesi olan Marmaris ve Datça’nın 17 köyünde bine yakın kaçak ve ruhsatsız bina bulunuyor.

Muğla Çevre ve Şehircilik il Müdürü İlker Uğur ““ Bakanımız Erdoğan Bayraktar bölgeye ve bölge halkının mağduriyetinin giderilmesi için yapı ve iskan ruhsatları yönünden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Köy yerleşik alanı içinde ya da dışında bulunan yerlerle ilgili olarak yapı iskan ruhsatları işlemleri başladı.  Kaçak yapılaşmanın önlenmesine dair çözüm getirilmesi için sayın Bakanımız Müdürlüğümüze verdiği talimatta, doğal SİT alanında bulunan köy yerleşik alan içerisinde olan 3. Derece Doğal SİT alanında kalan yerlerde il müdürlüğümüzce yapı ve iskan ruhsatları işlemlerine başlanmıştır. Söz konusu 17 köyde inşaat yapmak isteyen vatandaşlarımız müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir. Aynı zaman bu köylerde yapıları bulunan vatandaşlarımızda müdürlüğümüze başvurup yapılarını yasallaştırabilirler” dedi.

Bu haber toplam 1174 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.