Siyah çelenk bıraktılar

Siyah çelenk bıraktılar
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla Şubesi üyeleri, AK Parti Muğla İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk koymak istemesi, kısa süreliğine tansiyonu...

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla Şubesi üyeleri, AK Parti Muğla İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk koymak istemesi, kısa süreliğine tansiyonu yükseltti. İl Başkanlığı binasına kadar yürümek isteyen grubu ilk olarak yürütmek istemeyen emniyet güçleri, daha sonra sağduyulu yaklaşarak temsili 10 kişi ile parti binası önüne çelenk koyulmasına izin verdi. Emniyetin bu teklifini kabul eden TGB üyeleri partiye100 metrekala temsili 10 kişi göndererek parti binasına çelenk koyarak eylemi olaysız bir şekilde sonlandırdı.

Sınırsızlık meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Ergenekon davasında ağır ceza kararlarının mütalaasından dolayı sloganlar atarak yürüyüş yaptı. TGB Muğla Şubesi üyeleri tarafından düzenlenen eyleme, İşçi Partisi, CHP, Atatürk Düşünce Derneği, gibi çeşitli parti ve dernekler destek verirken, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Yıldırım’da katılımcıların arasında yer aldı.

Alanda bir konuşma yapan TGB Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel; “Eğer ABD hukukunun uygulama merkezinden, Silivri mahkemesinden vatanseverlere, devrimcilere en ufak bir ceza çıkarsa, meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız. Milletimiz direnme hakkını kullanacaktır ve o Silivri mahkemesini ABD’nin kılıcını sallayan o savcıların da AK Parti’nin de başına yıkacaktır” dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ

Sınırsızlık Meydanı’nda yapılan konuşmalardan sonra topluluk AK Parti Muğla İl Başkanlığı binası önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Emniyet yetkilileri ilk olarak bu yürüyüşe izin vermedi. Uzun süreli pazarlığın ardından grubun Aylin Karaca Kavşağına kadar yürümesine izin verildi. Yaklaşık 500 kişilik grup, polis kortejinde kavşağa kadar sloganlar atarak geldi. Burada parti binasına yürümek isteyen gruba polis tekrar karşı çıktı. Burada tekrar başlayan pazarlık sonrasında emniyet güçleri sağduyulu yaklaşarak grubun, AK Parti binasının100 metreyakına kadar gelmesini ve daha sonra temsili 10 kişinin siyah çelenk bırakabileceklerini belirterek gruba izin verdi. Kavşaktan100 metresonrasına kurulan polis barikatının önünde göstericiler bekletilirken, katılımcı gruplar arasından tespit edilen 10 kişilik grup parti binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Çelenk bırakma sırasında bir konuşma yapan İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Yıldırım; “Amerikan emperyalizminin işbirlikçileri, yerli uşakları bizleri şimdi iyi dinlesin. Bu ihanetten vazgeçin, Türk Milleti’ne kafa tutanlar Türk Milleti’nin ayakları altında kalacaklardır. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Bu topraklar 80-90 yıl önce emperyalistleri ve işbirlikçilerini kovdu şimdi yine kovacak” şeklinde konuştu.

Grup, AK Parti İl Binası önüne çelenk bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 553 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.