Siyaset Bitmez!

Siyaset Bitmez!
1 kasım genel seçimlerinin bitmesinin ardından sokakta da hava gündelik yaşama döndü. Öyle ki sokakta yürüyen gazetecilere arkalarından seslenen bir Arasta...

1 kasım genel seçimlerinin bitmesinin ardından sokakta da hava gündelik yaşama döndü. Öyle ki sokakta yürüyen gazetecilere arkalarından seslenen bir Arasta esnafı şu cümleleri kuruyor, “Degidi gazeteciler seçimlerde bitti bundan sonra yazsanız yazsanız börtü böcek yazarsınız.” Bu şehirde yaşamayı işte bu yüzden seviyorum. İstanbul’da sokakta herhangi bir gazeteciyi gören esnaf arkasından böyle seslenebilir mi? Gazetecilerin cevabı da ilginçti, “İrimleri çiçek bastı, erken gelen bahar esnafa yaradı diye başlık atarız.”

***

Gazeteci gördüklerini yaşananları topluma aktarmakla yükümlüdür. Aktarımlarını yaparken neden ve sonuç ilişkisini de kurmak zorundadır. Tüm ayrıntıları inceleyip analizini yapar. Zira şeytan ayrıntıda gizlidir. Buradan hareketle her gazetecinin aslında şeytanın avukatlığını yaptığını da söyleyebiliriz. Bizler çok okumayı sevmeyen bir milletiz. Maalesef Türkiye’de ihtiyaç malzemeleri sıralamasında kitaplar 235. Sırada yer almaktadır. Türk çocukları kitap okuma konusunda çoğu Afrika Ülkelerinin gerisinde kalmış durumdadır. Japonya’da toplumun yüzde 14’ü, Amerika’da yüzde 12’si, İngiltere’de ve Fransa’da yüzde 21’i düzenli kitap okurken Türkiye ‘de yalnız 10 bin kişide 1 kişi düzenli kitap okuyor. Nüfusu 7 milyon olan Azerbaycan’da kitaplar ortalama 100 bin tirajla basılırken,73 milyon nüfuslu Türkiye’de bu rakam 2-3 bin civarında kalıyor.

***

Bu verilerde Muğla biraz daha farklı. 14 Milyonluk nüfusu ile İstanbul’da 76 adet gazete ve dergi yayın yaparken 850 bin nüfuslu Muğla’da 94 gazete ve dergi yayın yapıyor. Bu şehirde gazetecilik yapmanın en keyifli tarafı da bu yazdıklarınız insanlara ulaşıyor ve o insanlar bunu okuyor. Arasta esnafı ağabeyin arkadan seslenmesinin de sebebi bu. Seçimler bitti ama siyaset bitmedi. CHP’de seçimler nedeniyle ertelenen ilçe kongreleri ve il kongresi var. Gerçi böyle bir dönemde kim ilçe yada il başkanı olmak ister ki?

***

En yakın seçimlere 4 yıl var. Bu süreçte iktidarda olamayan partilerde il ve ilçe başkanlıkları maddi yükten başka bir şey değil. İşte sırf bu yüzden CHP’de il başkanlığı seçiminde Mürsel Alban’dan başka aday çıkmasını da beklemiyorum. CHP içinde bulunan muhalif kanat kongrede sadece büyük kongre delegesi olmak için mücadele verecek.

***

Ocak ayında yapılan olağan kongre ile göreve gelen AK Parti İl Başkanı ihsan Küreci ise şimdilik rahat.  TBMM’in açılışı için Ankara’da milletvekillerinin yemin törenini izleyecek Genel Merkez’de nabız tutacak. AK Parti Muğla teşkilatında ise il başkanlığı için içten içe çalışmalar sürüyor. Muhtemel il başkanı aday sayısı yediye çıktı. Herkes kendi çevresi ve tabanda nabız yokluyor. Beklenti İl başkanı ve yönetiminin görevden alınarak yerine kendilerinin atanması. Yedi adaydan sadece ikisi sandıktan çıkma taraftarı kendilerine ve tabana güveniyorlar. İlginç olan bu iki aday da kadın olması. AK Partide kadınlar erkeklerden daha da cesaretli ve kendine güvenen durumunda.

***

CHP ilçe ve İl kongreleri, AK Partide yönetim değişimi beklentileri üzerine de önümüzdeki günlerde bol bol yazar çizeriz. Okurlarımızın seçim bitince siyaset bitti artık börtü böcek okuruz beklentilerini de boşa çıkarırız. Bu şehirde bitmeyen iki ana unsur var. Biri Mizah diğeri siyaset her ikisinden de biz gazetecilere daha çok ekmek çıkar.

NOT: 157 Öğrencinin hastanelik olmasıyla sonuçlanan taşımalı eğitimde yemek soruşturmasında çıkan analiz sonuçları hala açıklanmadı. Sorunun ne olduğu ve sorumlular hala belli değil. İsviçre gezisinden dönen sayın Valim Amir Çiçek’ten hala bir açıklama bekliyoruz.  

Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.