Siyaset Nereye?

Siyaset Nereye?
Yine her sabah yaptıklarımı sırasıyla yaptım. Sıkı bir kahvaltı, ulusal ve yerel basın başlıkları ardından da köşe yazarları. Kimler ne yazmış...

Yine her sabah yaptıklarımı sırasıyla yaptım. Sıkı bir kahvaltı, ulusal ve yerel basın başlıkları ardından da köşe yazarları. Kimler ne yazmış ne anlatmış. Yandaşı candaşı herkesi okumaya özen gösteriyorum zira birinin görmezden geldiğini diğeri mutlak görüyor. Bu karmaşanın içinde Muğla siyasetinde neler oluyor sorusunu sordum kendi kendime.

***

Yerel gazetelerde yayınlanan köşe yazılarında Muğla siyasetini çok fazla göremedim. Köşe yazarı ve gazetemizin yazı işleri müdürü Mustafa İnci’de son dönemde yaptığı araştırma haberlerle konuşulmaya devam ederken siyaset yazılarını  da es geçmiyor. Dünkü sayımızda yayınlanan “Ak Parti İl Başkanı Değişiyor mu?” başlılı yazısında il başkanı değişimi beklentilerine yer vermiş ve yazısının sonunu ise “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açık destek verdiği İl Başkanı İhsan Küreci’nin görevden alınacağını düşünmüyorum.  Hatta önümüzdeki yıl yapılacak olan il başkanlığı seçiminde tek aday olarak seçime gideceğini düşünüyorum…”  diye bitirmiş.

***

Perşembe günü gerçekleşen AK Parti Menteşe İlçe Danışma Kurulunu takip eden birkaç gazeteciden biriydim. İlçe Danışma toplantısı öncesi üçerli beşerli guruplar halinde kümeler oluşmuş herkes Ankara’nın il başkanlığı konusundaki tavrının ne olacağı üzerine yorumlar yapıyor kulis çalışması yürütüyordu. İlçe danışma toplantısına İl Başkanı İhsan Küreci’nin yanı sıra Üçüncü sıra milletvekili adayı Elvan Göçer, Kadın Kolları MKYK üyesi Yelda Erol Gökcan, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

***

Divan başkanlığı için verilen önerge okunduğunda İlçe Başkanı Erdoğan Ünal’ın siyasi tecrübesinin bir kere daha gösterdiğine şahit olduk. Önceki dönem ilçe başkanlarından İlyas Yolcu Divan Başkanlığı için öneriliyordu. Partinin kurucu üyeleri ve küskünlerin arasında gösterilen Yolcu’yu divan başkanlığı için ikna etmiş. İlçe Başkanı Ünal yaptığı açılış konuşmasında genel siyasetten bahsederken salondaki dikkatleri toplamayı pek başaramadı ancak, “Yürütme Kurulumuzla Ankara ziyaretimizi gerçekleştirdik” cümlesinin üzerine salonda bulunan herkes dikkat kesildi. Herkes Ankara’da neler oldu merak içinde bekliyordu. Ünal Ankara ziyaretlerini anlatırken konuşulan v yapılan özel görüşmeleri aktarmadı. Salondakilerin beklentileri havada kaldı diyebilirim. Konuşmasının sonunda sahte hesaplara pirim vermeyin diyerek bitirdi.

***

İl Başkanı İhsan Küreci ise her zamanki gibi ülke siyasetini ön planda tutu konuşmasında. Çok fazla metin okumayı sevmeyen Küreci kendisi için hazırlanan notlardan aktarım yaptı. Uzun konuşmasının sonlarında Muğla’ya gelebildi. Muğla için gece gündüz hizmet ürettiklerini aktardı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi inşaatı hakkında bilgi veren Küreci, “hastanemizin yapımı devam ediyor ancak birçok yenilik yapıldı bunları sizinle paylaşmak istiyorum. İnşaatın gerçekleşme oranı yüzde 65, 51 olan yoğun bakım yatak sayısı yatak revizesiyle iki katına çıkarıldı.

Anjiyo birimi kurulacak, nükleer tıp ve nörofizyoloji birimlerinde sadece görüntüleme ve teşhis yapılırken artık tedavilere de cevap verilecek, böylelikle Denizli, Aydın, Antalya illerine giden sevklerin önüne geçilecek, diyaliz servisinin yatak sayısı arttırılacak, hastanenin tamamlanmasından sonra onkoloji birimi de kurulacak yeni hastane faaliyete geçtikten sonra mevcut hastanemizde hizmete devam edecektir.”

***

Şimdi gelelim sorulara,  “Anjiyo birimi kurulacak”, “diyaliz servisinin yatak sayısı arttırılacak”, “hastanenin tamamlanmasından sonra onkoloji birimi de kurulacak”. Yeni yapılacak bir üniversite hastanesinde proje aşamasında Anjiyo birimi nasıl dahil edilmez de sonradan planlanır? Diyaliz servisinde yatak sayısı artacak da ne kadar artacak, 1 tanede artması artış 20 tane de artması artış! En önemlisi bir üniversite hastanesinin akratite olabilmesi için mutlak olması gereken ONKOLOJİ bölümü nasıl oluyorda projede unutuluyor ve hastane tamamlandıktan sonra yapılarak hizmete girecek. Demek ki göç yolda düzülür diyerek eksik proje ile yola çıkılmış şimdi tamamlanmaya çalışılıyor.

***

Başkan Küreci konuşmaya devam eder; “Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde Muğla’mız da yaşam standardımız çok düşmüştür. Doğuda güneydoğuda terörün açtığı hendekleri Muğla’da CHP’li belediyelerin beceriksizliği yüzünden yağmurlar ile yaşıyoruz. Evet turizm cenneti Muğla’da çocuklarımız okullarından evlerine gidemez haldeler. Yağmur ve çamur ile boğuşmaktalar. Yollardaki çukurlar ve birikintiler tüm vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaktadır. Araçların fazlalığı da belediyemizin çözüm istememesi yüzünden vatandaşlarımız sıkıntı yaşamaktadır. Daha yeni yapılan otogarın üzerindeki yol bile çukurlar ile dolu olup yama tutamaz hale gelmiştir.”  Terör örgütleri ile aynı kefeye konan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün nasıl cevap verir bilemem ama başkan Küreci’nin konuşmasının hazırlanmasında kendisine yardımcı olanlar adeta başkana gol attıralım derken golu kendi kalelerinde görmek üzereler. Seçim Döneminde de “Danışt-Man” süper kahramanı ile hatalar yapan Küreci ve ekibi işleriniz zora sokuyor.

***

İl Başkanı Küreci konuşmasında il başkanlığı değişimi ile ilgili beklentilere atıfta bulunarak, “17 ocak 2015 yılında başbakanımızın bizzat gelip yaptığı kongre sonrası il başkanlığımız başlarken başbakan kandırılmış olabilir diyecek kadar zavallı insanlara tavsiyemiz kendi partileri ile ve Muğla’nın geleceği ile meşgul olmalarıdır. Bizlerin asli görevi Muğla’nın refahı için çalışmaktır. Sosyal medya üzerinden ve bazı kalemler üzerinden operasyon yapmaya çalışan kişiler de 13 yıldır aldıkları cevabı yine alacaklardır. Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız için hep daha fazlasını AK Parti olarak yapacağız ve buradan net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki; AK Parti yerel seçimlerde büyükşehir belediyesini alacaktır. En az 10 ilçe belediyesi ile beraber ki bu rakamı yükselteceğiz. Muğla’mızı refaha çıkartacağız” dedi. Başkanın hedefleri büyük. Büyük hedefler büyük çalışma ister. Küreci’nin 10 ilçe belediyesini alacağız sözüne takıldım. Muğla’nın 13 ilçesi var acaba hangilerini gözden çıkardı alamayacağını düşünüyor? Kendisinde 14 belediyeyi de alacağız hedefini beklerdim. Genel seçimler öncesinde Bağısız Türkiye Partisi Genel Başkanı Ali Haydar Baş’ın vaatleri geldi aklıma. “Asgari ücret 5 bin lira olacak.”  Yine yazı çok uzadı pazartesi devam ederiz…

Bu haber toplam 690 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.