Siyasette Menteşe’nin Adı Yok!

Siyasette Menteşe’nin Adı Yok!
Bu gün günlerden Cuma; 18 Eylül…  Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslimi için son gün.Başka illerde nasıl geçti bilmiyorum, ama...

Bu gün günlerden Cuma; 18 Eylül…  Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslimi için son gün.

Başka illerde nasıl geçti bilmiyorum, ama bu güne kadar Muğla’da bu kadar “sessiz” geçen bir  aday belirleme süreci görmedim. Bunun için “hayra alamet değil” diyenler bile oldu.

7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilerde aday adayı patlaması yaşanırken aday belirleme süreçleri hareketli ve verimli geçmişti.

Anlayacağınız 7 Haziran Seçimlerinde harcanan efor bu seçimlerde harcanmadı!

***

Şu veya bu değil, partilerin hiç birisinin adayları elini cebine atmadan seçimi bitiriyor…

Bu durumu “Nasıl olsa sonuç belli” diye açıklayanlar oldu.

Seçim gündeme gelir gelmez CHP mevcut liste ile seçime gireceğini zaten beyan etmişti. MHP’de ise durum biraz farklı idi. İstifa edenler, Görevlerine dönenler derken ikinci sıraya Bodrumlu turizmci Asım Başaran’ın yerleşmesinin ardından netleşmiş gibi olan AK Parti’de son dakikalara kadar liste üzerine çalışmalar devam etti.

***

CHP’li seçmen  listenin değişmemesini olumlu karşılarken MHP seçmeni ise her seçimde istikrarlı olarak artırdıkları oylarını bu kez Asım Başaran’ı da meclise göndererek katlamak istiyor.

CHP’de liste bildiğimiz gibi ilk sırada Milaslı Av. Akın Üstündağ, ikinci sırada Genel Merkez Kontenjanından Ömer Süha Aldan, üçüncü sırada Prof. Dr. Nurettin Demir, dördüncü sırada Sakaraltı temsilcisi Burak Erbay, girdiği ön seçimlerde kontenjan kurbanı olan Emrah Doğu, ve son sırada Sendikacı Süleyman Girgin.

***

MHP ülke genelinde listelerde fazla bir değişiklik yapmazken Meral Akşener’in liste dışı kalması herkesi şaşırttı. MHP Muğla’da ise üçüncü kez liste başı olarak Mehmet Erdoğan’ı gösterdi. İkinci sırada ise Seçmen yoğunluğunun en çok olduğu ilçe Bodrum’dan Asım Başaran’ı, üçüncü sırada Dr. Hacı Çelik’i, dördüncü sırada Eczacı Nuri Öztürk’ü, beşinci sırada Nazmi Eyibilir’i, altıncı sırada ise Veteriner Hekim Uğur Salih Eroğlu’nu gösterdi.

***

AK Parti Milletvekili aday listesi ise kulislerden saat 14:00 gibi gazetemizin haber merkezine düştü.

Bize ulaşan listeyi AK Parti İl Başkanının açıklaması ise 18:00’ buldu. Sanırım İl Başkanı genel merkezin son dakika değişiklik yapabileceğini düşünerek temkinli davrandı. AK Parti’nin liste başını yine Hasan Özyer çekerken, ikinci sırada önceki dönem il başkanı Nihat Öztürk, üçüncü sırada 7 haziran seçimlerinin popüler isimlerinden Elvan Göçer, dördüncü sırayı yine haziran seçimlerinde beşinci sırada yer alan Muhittin Kayabaş, beşinci sırada eski Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, altıncı sırayı da İsmail Baykal aldı.

***

Muğla’dan milletvekili çıkaran üç partiye bakıldığında il merkezinin yani Menteşe’nin ne kadar etkisiz olduğunu bir kez daha görüyoruz. Milletvekili aday listelerinde beş Fethiyeli,  iki Bodrumlu, iki Köyceğizli, iki Seydikemerli, bir Milaslı,  bir Ortacalı,  bir Datçalı, bir Menteşeli, bir Yatağanlı, bir Giresunlu, bir Konyalı  aday yarışacak.  Listelere birde buradan bakınca Menteşe’de hamasi nutuk atan siyasetçileri sırayla ziyaret etmeye başlayacağım.  Bakalım onlar listeleri nasıl değerlendirecek. Oluşan listelerde görünen o ki siyasette Menteşe’nin adı YOK!

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.