Sokak satıcılarına büyük darbe

Sokak satıcılarına büyük darbe
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından sokak satıcılarına yönelik yapılan iki ayrı operasyonda Muğla’da 19 kişi yakalanarak...

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından sokak satıcılarına yönelik yapılan iki ayrı operasyonda Muğla’da 19 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda zanlılar ile birlikte 3 kilo980 gramesrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin ardından hakim karşısına çıkarılmak üzere mahkemeye sevk edildi. Bu arada Muğla il Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sokak satıcılarına yönelik gerçekleşen operasyonlarda Muğla’nın Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldığı ve gerçekleşen operasyonlarda toplam 176 kilo893 gramesrar maddesi ele geçirildiği kaydedildi.

Turizm sezonunun başlaması ile birlikte Muğla polisi uyuşturucu maddeleri piyasaya sürülmesinde aracı olarak kullanılan ve torbacı olarak tabir edilen kişilere yönelik düzenlediği operasyonla büyük darbe vurdu. Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezi ile Milas ve 4 ilde gerçekleşen iki ayrı operasyonda 19 sokak satıcısı yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından piyasaya uyuşturucu sürülmesini önlemek amacı ile yapılan istihbarı çalışmalarda biri kent merkezinde diğeri ise Milas ilçesinde olmak üzere iki gurubun faaliyet içerisinde bulunduğu tespit edildi.   

İki grup ekipler tarafından yakın takibe alınarak uyuşturucu maddelerin hangi yollarla piyasaya sürdükleri belirlendi.

Yaklaşık 7 ay süren koordineli çalışmalar sonucunda iki grubun çökertilmesi için Muğla il merkezi, Milas ilçesi, Zonguldak, Marmaris, Aydın, İzmir ve Antalya’da 26 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstihbarı çalışmaların ardından kent merkezinde düzenlenen operasyonda O.K., F.K., N.C.D., K.K, A.C.K., F.K., A.A., T.D., H.D., B.K., S.Y. ile Milas   ilçesi, Zonguldak, Marmaris, Aydın, İzmir ve Antalya’da gerçekleşen operasyonda S.A., D.A., H.Ç., A.G., Y.D., F.E., E.Y., T.Y. olmak üzere 19 kişi yakalanarak gözaltına alındı. İki ayrı operasyona zanlılar ile birlikte 3 kilo980 gramesrar maddesi, 10 adet uyuşturucu hap,3 gramplaka esrar maddesi, 906 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada ifadeleri alınan 19 zanlı uyuşturucu ticareti yapmak suçlamaları ile hakim karşısına çıkarılmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Türkiye’de ikinci sırada

Bu arada Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada KOM Daire Başkanlığı tarafından 2011 yılı raporunda uyuşturucu maddelerin piyasaya sürülmesinde aracı olarak kullanılan sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Muğla’nın Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldığı bildirildi. Açıklamada 26 Haziran 2011 ile 26 Haziran 2012 tarihleri arasında sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 19 operasyonda gözaltına alınan 65 zanlıdan 57’sinin, münferit olarak uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 169 zanlı olmak üzere toplam 226 zanlının tutuklanarak cezaevine gönderildiği yer aldı. Açıklamada ayrıca Muğla’da bir yıllık zaman diliminde gerçekleşen uyuşturucu operasyonları kapsamında176 kilo893 gramesrar maddesi, 3 kilo158 grameroin maddesi,20 gramkokain maddesi, 14 bin 864 kök kenevir bitkisi ile 989 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğine yer verildi.

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.