SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ
Muğla’da il genelinde gece başlayan ve sabahta devam eden etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Muğla Merkez, Marmaris ve Bodrum’da sokaklar...

Muğla’da il genelinde gece başlayan ve sabahta devam eden etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Muğla Merkez, Marmaris ve Bodrum’da sokaklar göle döndü. Çok sayıda ev ve iş yerine su bastı dereler taştı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin itfaiye ekipleri çalışmalara başladı. Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre metrekareye 80 kilogram yağmur düştü. Sağanak yağışın hafta sonu da devam edeceği bildirildi.

Metrekareye 245 kilogram yağmur

Muğla’nın Marmaris ilçesinde gece başlayan ve sabaha kadar etkili olan sağanak yağış sonrasında Cumhuriyet, Atatürk, Yunus Nadi ve Yeni Datça Yolu caddelerinde su birikintileri oluştu, rögarlar taştı, çok sayıda araba yolda kaldı. Armutalan Mahallesi'ndeki yağmur sularının toplanarak denize ulaştığı Ketenci Deresi'nin taşması sonucu ise bazı ev ve işyerlerinde su baskınları meydana geldi.

İş yeri sahipleri dükkanlarına dolan yağmur suları ve çamurları temizlemek için uzun süre uğraştı. Marmaris Belediyesi ekipleri de tıkanan kanalları açmaya çalıştı, işyerlerine dolan suların tahliye edilmesinde vatandaşlara yardımcı oldu. Ekipler, caddeleri kaplayan çamur tabakasını temizlemeye uğraştı. Marmaris-Muğla ve Marmaris-Datça kayollarına düşen kaya parçaları ulaşımı aksattı. Karacasöğüt mahallesinde sebze seralarını su basarken denizde bir çok küçük tekne karaya sürüklendi. Değirmenyanı ve Hisarönü mahallesinde ise tarım arazileri sular altında kaldı. Marmaris’te metrekareye 245 kilogram yağmur düştüğü belirtildi.

Bodrum’a 70 kilogram yağmur

Muğla’nın Bodrum ilçesinde de gece yarısı başlayan sağanak yağmur ilçede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bir çok ve işyeri sular altında kaldı. Sokaklar dereye döndü. Atatürk caddesinde bulunan Dere sokağın sular altında kalmasıyla birlikte vatandaşlar zor anlar yaşadı. Göle dönen sokaktan gecen vatandaşlar ise isyan etti. Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise sağanak yağışın devam edeceği ve şimdiye kadar metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağmur suyunun düştüğü açıklandı.

Yatağan’da kamyon devrildi

Muğla’nın Yatağan ilçesinde etkili olan yağış sonrası bitkisel yağ yüklü 63 L 0147 plakalı kamyon kayganlaşan yolda virajı alamayarak devrildi. Tonlarca bitkisel yağ karayoluna döküldü. Yaklaşık 4 saat boyunca Yatağan Aydın karayolu tek taraflı trafiğe kapatıldı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü Müslüm Aslan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yağışlar devam edecek

Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre sağanak yağış hafta sonu da etkili olacak.  Verilere göre Ula'ya 70 , Menteşe'ye 45, Datça'ya 42, Köyceğiz'e 33, Milas'a 30 , Kavaklıdere'ye 15,  Fethiye'ye 2,6 kg. Bodrum’a 70 ve Marmaris’e 245 kilogram yağış düştü.

Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.