Son Dakika da Uslu

Son Dakika da Uslu
Yarın CHP İl Kongresi yapılacak. Günlerdir gazete sayfalarında herkes tek adayla gidilecek derken muhalifler mutlak bir aday çıkarır demiştim öyle de oldu....

Yarın CHP İl Kongresi yapılacak. Günlerdir gazete sayfalarında herkes tek adayla gidilecek derken muhalifler mutlak bir aday çıkarır demiştim öyle de oldu. Mevcut İl Başkanı Mürsel Alban’ın rakibi eski İl Başkanlarından Süleyman Uslu oldu. Cuma günü yaptığı basın toplantısı ile İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Uslu, “ Aday olmamda iki önemli gerekçe var. Birincisi CHP’nin ülkemize umut olabilmesini sağlamaya katkı koymaktır. Bunun için de tümüyle yenilenmiş ve çağdaş, demokratik bir tüzüğün, günün koşul ve ihtiyaçlarına cevap verecek ve partimizin yüzde 25’lerden yukarı taşıyacak bir programın hayata geçirilmesi gerekmektedir“ dedi.

***

Bu açıklamayı önemsiyorum. Zira CHP’nin ve dolayısıyla Türk siyasetinin yeni bir tüzüğe ihtiyacı var. Süleyman Uslu’nun adaylığı üzerine CHP tabanında farklı düşünceler var. Bazı CHP’liler gerekli olan buydu aday olması hepimizi rahatlattı derken karşı görüş de ise “bu bir ticari adaylıktır” görüşü ön plana çıkıyor. Mevcut İl Başkanı Mürsel Alban’ın adaylık açıklamasına katılmayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın katılmaları da dikkatlerden kaçmadı.

***

İl Başkanlığı binasında yapılan açıklamada partililer ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Uslu kendisine yöneltilen, “Burası küçük bir salon neden burada açıklama yaptınız?” sorusuna cevap veren Uslu, “Ben örgütten gelen örgütü her şeyin üzerinde tutan biriyim. Ben eğer CHP İl Başkanlığına adaysam açıklamayı da İl Başkanlığında yaparım başka bir yerde değil” dedi. Eski İl Genel Meclis üyeleri ve iki belediye başkanı ile kameraların karşısına geçen Uslu açıklamasında, “Önemli bir gerekçe ise, Muğla örgütü içinde barışı sağlamak ve CHP’ye çok önemli destek veren Muğla halkının güveninin sarsılmasına fırsat vermemeye çalışmaktır. Biliniyor ki, Büyükşehir Belediye yasasına dayanan bazı sorunlarımız vardır” dedi.

***

Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyeler arasında bir takım sıkıntılar olduğunu belirten Uslu, “İletişimin yeterli düzeyde olmaması örgütümüzün çok değerli temsilcileri olan Belediye başkanlarımız arasında kırılmalara yol açmaktadır” dedi.

İl Başkanı seçilmesi durumunda öncelikli hedeflerini de açıklayan Uslu, “Hiç kimse ile görülecek bir hesabımız yoktur. Hiç kimsenin sözcüsü ya da avukatı olmak, hiç kimsenin terbiye edicisi olmak durumumuz yoktur. Herkese aynı uzaklıkta, aynı yakınlıkta olma isteğimiz vardır. Parti içi barışı sağlamak isteğimiz vardır. Partimizde saygı ve sevgiyi tesis etme isteğimiz vardır. Tüm ilçe örgütlerimizin ve tüm belediye başkanlarımızın, Muğla örgütlerinin tamamının il başkanı olma isteğimiz vardır. Sokakta birlikte yaşadığımız, partimizin her ilçedeki üyelerinin yoğun talepleri üzerine talip olduğum bu görevi çalışma arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yapmaya çalışacağımı bir kez daha tekrarlıyor, bize verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum” dedi.

***

612 delegenin oy kullanacağı CHP İl Kongresi yarın Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak. Kongrede Bodrum’un 124, Dalaman’ın 19, Datça’nın 16,Fethiye’nin 82,Kavaklıdere’nin 5, Köyceğiz’in 21,Marmaris’in 61, Menteşe’nin 76, Milas’ın 94,Ortaca’nın 29,Seydikemer’in 24,Ula’nın 18, Yatağan’ın 30 delegesi bulunuyor.  Bu delegelerinin yanı sıra 9 disiplin kurulu üyesi, 3 milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı doğal delege olarak oy kullanacak.

Bu tabloya göre Bodrum ve Milaslı delegelerin oyları kilit önem taşıyor. Pazar günü yapılacak kongrede Eski İl Genel Meclis Üyesi ve Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan’ın salonda farklı bir şova hazırlandığı da kulislerde dillendirilenlerin arasında. Kongrelerde bir başka önemli unsur ise salon hakimiyeti. Pazar günü salon hakimiyetinde kim ağır basarsa sandıkta da o ağır basar gibi görünüyor. Salonda iki İl Başkanı adayının yapacağı konuşmalarda etkili olacak gibi görünüyor.

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.