Son nefesi de eğitim oldu

Son nefesi de eğitim oldu
Türkiye Cumhuriyeti döneminin ilk öğretmenlerinden biri olan ve Muğla’ya eğitimde yaptığı katkılar ile tanınan Osman Günsan, hayata gözlerini yumdu.Muğla...

Türkiye Cumhuriyeti döneminin ilk öğretmenlerinden biri olan ve Muğla’ya eğitimde yaptığı katkılar ile tanınan Osman Günsan, hayata gözlerini yumdu.

Muğla eğitimine çok önemli katlılarda bulunan ve 100 yaşında hayatını kaybeden Osman Günsan, vefat etmezden 3 yıl önce kaldığı evi Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışladı. Pazar günü öğleden sonra evinde rahatsızlığı artan Osman Günsan, hastaneye kaldırılacağı sırada hayata gözlerini yumdu. Kısa süre önce eşini kaybeden Günsan’ın cenazesi, kurşunlu camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı ile şehir eski mezarlığına defnedildi. Osman Günsan’ın cenazesine, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Muğla 22. Dönem Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, il genel meclis üyeleri ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda yakını katıldı. Kurşunlu camiinde kılınan cenaze namazının ardından Osman Günsan, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. 

Bağışladığı evi okul olacak

Muğla’da Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerinden biri olan Osman Günsan, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Koca Mustafa Efendi İlköğretim Okulu’nda müdürlük yaptıktan sonra eğitim hayatını Akyaka ve Fethiye’de sürdürdü. Öğrenciler ile olan diyalogları ile sevilen bir kişiliğe sahip olan Osman Günsan, bir sürede çocuk yetiştirme yurdu müdürü olarak görev yaptı. Eğitime verdiği katkılarından dolayı Eğitim camiasının duayeni olarak anılan Osman Günsan vefatı öncesi kaldığı evini eğitime bağışladı. Evinde eğitim vermesini isteyen Günsan, vasiyetinde ana sınıfı yada engelliler ile ilgili eğitim yeri olmasını istedi.

Osman Günsan’ın vasiyetini en iyi şekilde yerine getireceklerini belirten Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Osman hoca, çok büyük bir emektar hocadır. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana eğitime çok büyük katkılar yapmış çok önemli görevler üstlenmiştir. Kendisini evi önünde tören düzenleyerek son kez andık. Muğla için çok büyük bir değerdi kendisi. Evini bize bağışladı. Bizde vasiyetinde belirttiği gibi eğitim için en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. Ana okulu veya engellilere yönelik bir eğitim yuvası yapacağız” dedi.   Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Osman Günsan ile ilgili olarak, “Son olarak İzmir’e gitmeden 2 ay önce görüşmüştük. Muğla’ya ve ülkeye çok önemli katkılar yapmış bir öğretmenimizdi. Cumhuriyeti ve Atatürk hayranı bir insandı. Cumhuriyet dönemi başından bu yana çok güç şartlarda görev yapmış biriydi” dedi.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.