Soylu isimler değil soylu hareketler önemli

Soylu isimler değil soylu hareketler önemli
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Muğla’da Ak Parti’ye geçen Süleyman Soylu ile ilgili olarak “ İktidar Partisine paçalarından yolsuzluk...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Muğla’da Ak Parti’ye geçen Süleyman Soylu ile ilgili olarak “ İktidar Partisine paçalarından yolsuzluk akıyor diyen bir partinin eski genel başkanının iktidar partisine geçmesini kamuoyuna bırakıyorum. Soylu isimler değil soylu hareketler önemli” dedi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden partimizin belediye başkan adayıdır” dedi.

Soylu ceza aldı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bir dizi parti programı çerçevesinde Muğla’ya geldi. Sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ak Partiye geçen partisinin eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Eski Genel Başkan Süleyman Soylunun yangılandığını ve ceza aldığı söyleyen Gültekin Uysal “ Süleyman Soylu hakkında partimizin genel başkanlığını yaptığı dönemde harcadığı paraların faturalarını gösteremedi. Kendisi yargılandı ve ceza aldı. Şuan dosyası Yargıtay’da bulunuyor. İnsanların iddiaları ile sınandığına dikkati çeken Gültekin Uysal, siyasal hareketlerin kişilerle kayil olmayacağını da sözlerine ekledi. Türkiye’de parti değişimlerinin seçen ve seçilen arasındaki güven unsurunu da zedelediğini kaydeden Gültekin Uysal, Süleyman Soylu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

“İçerisinde pek çok başbakan, bakan, milletvekili çıkarmış hareketin bugün de iddiası kaynağından beslenerek kurucu irade ve felsefesine sonuna kadar sadakat göstererek, milletin önceliklerini önceliği benimsemiş, bütün yön levhaları milleti gösteren bir siyasi hareketi de milletle buluşabilmektir. Türkiye'de bu tür parti değiştirmelerin seçilen ve seçen arasındaki en temel unsuru güven unsurunu zedelediğinin bilinci içerisinde milletimizin ne aklında ne vicdanında kabul göreceği tahmininde değilim. İnsanlar iddialarıyla sınanır. Muğla başta olmak üzere görev yaptığı dönem içerisinde 'paçalarından yolsuzluk akıyor' dediği iktidar partisini onu kabul etmesi, onunda iktidar partisine kabul edilmek adına yaptığı başvurunun olumlu karşılanmasını milletimizin takdirine sunuyorum. Soylu isimlerden soylu sıfatlardan daha ziyade soylu hareketler icra etmek gerekmektedir. İnsanların kişiliğini ortaya koymak adına insanlar iddialarıyla sınanır.”

Hem tatil yap hem düşman ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “ Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye Ortadoğu’da bir batağın içerisine sürükleniyor. Başbakan bir dönem Bodrum havaalanında karşıladığı sarılıp kardeşim dediği tatil yaptığı Beşer Esad ile düşman oldu. Türkiye yanlış politikalar sonucunda tüm komşularıyla kavgalı durumda. Hem Beşar Esad ile tatil yapacaksın, hem de birileri istedi diye şimdi düşman olacaksın. Böyle şey olmaz” dedi.

Kocadon partimizin adayı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “ Biz Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’un suçsuz olduğu ilk başından beri söyledik. Şimdi kendisi tekrar görevinin başında. Muğla gibi demokrat bir kentte iktidar partisinin durumu ortadadır. Muğla ve ilçelerinde belediye başkanlığı kazanmak için vizyonu olan belediye başkanlarına kanca atmışlardır. Bugün Bodrum Belediye Başkanımızın peşinde olabilirler. Ancak Mehmet Kocadon 2014 seçimlerinde tekrar partimizin belediye başkan adayıdır” dedi.

Bu haber toplam 601 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.