Filenin Sultanları Tarih Yazdı! Dünya Şampiyonası’nda Büyük Başarı
Çeyrek finalde güçlü rakibi ABD’yi 3-1 mağlup eden Filenin Sultanları, bu sonuçla Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez yarı finale yükselmeyi başardı.
Karşılaşma, Bangkok’taki Huamark Kapalı Spor Salonu’nda oynandı. Türkiye, etkili performansıyla salondan galibiyetle ayrılırken, yarı finalde Japonya ile karşı karşıya gelecek. Japonya’nın başantrenörlüğünü ise Türk voleybolunun önemli isimlerinden Ferhat Akbaş yapıyor.
Maçın Setleri
-
- Set: Türkiye 25-14 ABD
-
- Set: ABD 25-22 Türkiye
-
- Set: Türkiye 25-14 ABD
-
- Set: Türkiye 25-23 ABD
“Bu Takım Yine Tarih Yazıyor”
Karşılaşmanın ardından A Milli Takım’ın kaptanı ve yıldız oyuncuları duygularını paylaştı.
Ebrar Karakurt, "Çok gururluyuz. Önümüzde iki maç daha var. İki maçı da geçip şampiyon olabileceğimize inanıyoruz," diyerek iddialı konuştu.
Eda Erdem, “Çok mutluyum, çok gururluyum. ABD, her turnuvada podyumda olan, bu seviyeleri çok iyi oynayan bir takım. Bizi çok zorladılar ama biz de fırsatları çok iyi değerlendirdik. Bu takım yine tarih yazıyor. Tüm takım arkadaşlarımın eline sağlık. Japonya karşısında bizi zorlu bir maç bekliyor ama biz hazırız,” ifadelerini kullandı.
Gizem Örge ise, "Stresli, tarihi bir gündü! Filenin Sultanları tarih yazmaya devam ediyor ama daha bitmedi. İnşallah finalde Türk bayrağını dalgalandıracağız," dedi.
Kaynak:NTVSPOR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.