Mucize Yarım Kaldı: Torino’da Türk İşkencesi
Torino’daki mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ekip, taraftarının da desteğiyle baskılı bir oyun sergiledi. 10 kişi kalmasına rağmen oyundan kopmayan Juventus, 90 dakika sonunda 3-0’lık üstünlüğü yakalayarak tur umutlarını son ana kadar taşıdı. Ancak Galatasaray, uzatma dakikalarında gösterdiği reaksiyonla geri dönmeyi başardı.

105+1’inci dakikada Osimhen’in kaydettiği golle umutlanan sarı-kırmızılılar, 119’uncu dakikada Barış Alper’in golüyle skoru 3-2’ye getirdi. Bu sonuçla birlikte toplam skorda avantajını koruyan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna yükseldi.
Karşılaşmanın ardından Juventus cephesinde büyük üzüntü yaşanırken, Galatasaray’ın ortaya koyduğu direnç dünya basınında geniş yankı buldu.

İtalya’da La Gazzetta dello Sport, “10 kişilik Juve imkansızı başardı, 3-0’ı buldu ama Osimhen ve Barış Alper’in hançer darbelerine engel olamadı. Juve elendi ama Allianz Stadı uzun süre sonra böylesine bir ruh gördü.” ifadelerini kullandı.
Corriere dello Sport ise “Siyah-Beyazlı Mucize Yarım Kaldı” başlığını atarken, Juventus’un eksik kalmasına rağmen gösterdiği direnci övdü ve Galatasaray’ın “Avrupa genetiğinin” en kritik anda devreye girdiğini yazdı.

İngiltere’den The Guardian, mücadeleyi “Şampiyonlar Ligi Klasiği: 10 Kişilik Juventus’un Geri Dönüşünü Galatasaray’ın Uzatma Golleri Bitirdi” sözleriyle değerlendirdi. BBC Sport ise Osimhen’in 105+1’deki golünün Juventus’un momentumunu öldürdüğünü, Barış Alper’in 119’daki golünün ise İtalyanları sessizliğe gömdüğünü aktardı.
İspanya’da Marca, “Galatasaray Ölümü Gördü Ama Pes Etmedi” manşetiyle 3-0 geriye düşen bir takımın uzatmalarda verdiği reaksiyonun büyük kulüp refleksi olduğuna dikkat çekti. AS gazetesi ise “Uğurcan Çakır Duvarı ve Türk Çelikten İradesi” başlığıyla kalecinin normal sürede yaptığı kurtarışların turun kilit noktası olduğunu vurguladı.

Fransa’dan L'Équipe, Juventus’un 10 kişiyle ortaya koyduğu performansın Galatasaray’ın bitirici vuruşlarıyla “trajediye” dönüştüğünü yazdı. RMC Sport, “Osimhen: İtalya'yı Susturan Maskeli Kahraman” ifadesini kullanırken, Bild “Torino’da Delilik” başlığıyla Galatasaray’ın 3-0’dan sonra bile dağılmadığını belirtti. Sky Sport Deutschland ise sarı-kırmızılıların pes etmeyen karakterinin Şampiyonlar Ligi’nin DNA’sıyla örtüştüğünü aktardı.
Portekiz basınından A Bola, “Torino’da Türk Gök Gürültüsü” manşetiyle 3-0’lık skorun Juventus için zafer değil hayal kırıklığının başlangıcı olduğunu yazdı. Brezilya’dan Globo Esporte ise karşılaşmayı “Destansı! Galatasaray Juventus’u Kendi Evinde Gömdü” sözleriyle duyurdu.

Torino’da oynanan mücadele, hem sahadaki dramatik senaryosu hem de uzatmalarda gelen gollerle uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir Şampiyonlar Ligi gecesi olarak kayıtlara geçti.
Mynet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.