Sportif Başarı İçin 2Milyon Lira Gerekiyor

Sportif Başarı İçin 2Milyon Lira Gerekiyor
Spor vücut ve kafa yetileri eğitimiyle birlikte eğlence de sağlayan işlerdir. Avcılık, atıcılık, binicilik, denizcilik, atletizm, basketbol, futbol, güreş,...

Spor vücut ve kafa yetileri eğitimiyle birlikte eğlence de sağlayan işlerdir. Avcılık, atıcılık, binicilik, denizcilik, atletizm, basketbol, futbol, güreş, kayak, tenis, voleybol, yelken, kürek sporun çeşitli kollarıdır. Spor, eski Yunanistan'da gelişmeye başladı. O çağ eğitiminde geniş yeri olan spora büyük önem verilirdi. Dört yılda bir düzenlenen “Olimpiyat Oyunları”nda gençler birbirleriyle yarışırlardı. Eski Roma'da spora verilen önem sadece gençleri savaşa hazırlamaktı. Ortaçağ'da da aynı amaç güdülürdü. Ancak soylu kimselerin çocukları binicilik, kılıç ve av sporu yaparlardı.

***

Nereden çıktı şimdi sporun tarifi ve tarihçesi diyeceksiniz. Geçtiğimiz pazartesi Ormanspor’la başlayan yazı ardından gelen telefonlarla Muğla’daki spor kulüpleri ve ihtiyaçlarına neşter vurmamız gerektiğini gördüm. Yazılar Muğlaspor’la devam etti. Ancak Muğla’da bir çoğumuzun bile bilmediği hatta duymadığı başarılar da var. Küçük bütçelerle büyük başarılar kazanmak için mücadele veriyorlar.

***

İşte şimdi bir soru Muğla’nın birinci lig takımı hangisidir?

Bodrum Yarımada Sutopu takımı ve Türkiye Bayan Hentbol 1. Liginde mücadele eden Yalıkavakspor.  Bodrum Yarımada Sutopu Takımı mücadele edebileceği en üst ligde daha üstü yok şampiyonluğa oynayabilmesi için sadece 40 bin lira bütçeye ihtiyacı var.

Peki ne yapıyorlar. Geçtiğimiz 2014-2015 sezonunda 2. Ligi lider olarak tamamlayan ardından da

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği ile düzenlenen 2. Lig Bayanlar Final (2. Ligden 1. Lige Yükselme ) Müsabakalarında  28 Mart 2015 tarihinde Final müsabakasında  Muğla Yalıkavakspor- Kastamonu Artsam Koleji Spor Kulübü karşılaşmasında galip 34-31 galip gelerek  1. Lige yükselmeye hak kazandı. Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıceferoğlu ve Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak verdi.

Bu sezon 1. Ligde mücadele eden Yalıkavakspor küçük bütçesi ile ligde bende varım diyor. Zirveyi zorlayan Yalıkavakspor, yaklaşık 50 bin lira bütçe bulabilirse şampiyonluğun en büyük favorisi. Muğla’yı Süper Lig’de temsil edebilmek için sadece 50 bin lira bütçeye ihtiyacı var.

***

Şimdi ikini soru Muğla’nın ikinci lig takımı hangisidir?

Bu soruya iki cevap vermek gerekiyor. Futbol’da Fethiyespor, Basketbol’da  Ormanspor. Fethiyespor geçtiğimiz sezon PTT. Ligde mücadele vermiş ancak ligde tutunamamıştı. Bu yıl Spor Toto 2. Lig Beyaz gurupta mücadele veriyor. Ligin ilk yarısını 22 puanla 10. Sırada tamamladı. Ligin ikinci yarısında zirveye ortak olmak için 500-600 bin lira bütçeye ihtiyacı var. Diğer ikinci lig temsilcimiz Muğla Ormanspor ise ilk yarının son maçına bu haftasonu kendi sahasında çıkacak. 15 puanla altıncı sırada. Ligin favori ekipleri arasına girmeyi başaran Ormanspor’un üst lige yüksele bilmesi için 300 bin lira ek bütçeye ihtiyacı var.

***

Şimdi üçüncü soru Muğla’nın üçüncü lig takımı hangisidir?

Muğla’yı üçüncü ligde temsil eden takımımız Bodrumspor. Geçtiğimiz yıl BAL liginde şampiyon olan Bodrumspor bu yıl çıktığı 3.Ligde tutunmaya çalışıyor. Ligin ilk yarısını 27 Puanla 8. Sırada kapattı. Liderle arasında 12 puan fark var. Bu fark 3 puanlı sistemde büyük fark değil üst sıralara oynamak için Bodrumspor’un dış kaynağa ihtiyacı bulunmuyor.

***

Şimdi dördüncü soru Muğla’nın Bölgesel Amatör lig takımı hangisidir?

İşte bu sorununda iki cevabı var. Yıllarca yetiştirdiği futbolcularla adından söz ettiren Muğlaspor ve Ortaca Belediyespor. Ligin ilk yarısını sondan ikinci sırada 7 puanla tamamlayan Ortaca Belediyespor ligde tutunmanın hesaplarını yaparken, Muğlaspor ise averaj farkı ile 26 puanla ikinci sırada. Ortaca Belediyespor’un ligde tutunabilmesi için yaklaşık 300 bin lira, Muğlaspor’un ise üst lige yüksele bilmesi için yaklaşık 600 bin liraya ihtiyacı var.

***

Spora ve sporcuya destek veren Muğlalı spor severler bu rakamlar ışığında ne yapar bilinmez ancak geçtiğimiz yıl Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Muğla ilindeki amatör spor kulüplerini desteklemek için gelen 100 bin lira hangi kulüpler arasında nasıl paylaşıldığına da bakmak lazım. Muğla’da sportif başarı için yaklaşık maliyet olarak 1 milyon 890 bin lira bütçeye ihtiyaç var. Tabii ki bu rakamlara, Türkiye şampiyonu olan Okçular, Karateciler, Voleybolcular, Kürekçiler, Halterciler, Güreşçiler, amatör Futbolcular yok. Kim ne kadar bütçe ile neler yapabilir kısaca özetlemek istedim. Fazla da uzatmaya gerek yok zira Süper Lige çıkmak için 50 bin liraya ihtiyacı olan bir takım, birinci lige çıkmak için 600 bin ve 300 bin liraya ihtiyacı olan takımlar, amatörden 3. Lige çıkmak için 600 bin liraya ihtiyacı olan takım. Rakamlar ve elde edilecekler ortada karar sizlerin.

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.