STRATONİKEİA VE LAGİNA'YA AVRUPA VE AMERİKA'DAN BÜYÜK İLGİ

STRATONİKEİA VE LAGİNA'YA AVRUPA VE AMERİKA'DAN BÜYÜK İLGİ
Muğla'nın Yatağan ilçesindeki, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve önemli arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti ve Lagina Antik Kenti, tüm dünyanın ilgi duyduğu bir yere dönüşüyor. Stratonikeia’da köy meydanı, Roma hamamı ve caddeleri gezen Romanya Acente ekibi ve youtuber grubu “Sunt Aici cu Chef de Duca” kente hayran kaldı.

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi’nin destekleriyle devam ediyor.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve önemli arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti, tüm dünyanın ilgi duyduğu bir yere dönüşüyor.

Karayolunun kenarında olması, hava alanına 30 dakika uzaklıkta bulunması ve kent girişine helikopterin inebiliyor olması Stratonikeia için büyük bir avantaj durumunda.

Bu kapsamda Romanya Acente ekibi ve youtuber grubu “Sunt Aici cu Chef de Duca”, Stratonikeia Antik Kenti’ni gezdi.

Antik dönemlerden kalıntıların bulunduğu Stratonikeia’da köy meydanı, Selçuk Hamamı, Şaban Ağa Cami, gymnasion, kuzey şehir kapısı, kuzey cadde, batı cadde, latrina, Roma hamamı ile bouleuterion ve evleri gezen grup kente hayran kaldı.

Romanya ekibi, kentin çok güzel olduğunu ve tüm dönemlerin bir arada bulunduğu ifade ettiler.

Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti’nin ilgi merkezi haline geldiğini söyleyen Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, “Bizim Stratonikeia ve Lagina’da yaptığımız kazı ve restorasyon çalışmalarına bağlı olarak burası daha çok ilgi merkezi haline gelmeye başladı. Biz bundan çok memnunuz. Kazı alanına ulaşımın çok kolay olması ve tüm dönemlerin bir arada görülmesi, köy meydanında ziyaretçilerin oturabilmesi insanları hayran bırakıyor. Biz tüm ziyaretçilerin kente gelerek yapılan çalışmaları yerinde görmelerini istiyor ve herkesi bekliyoruz” dedi.

HABER:SERDAL KAYHAN

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.