SU BORCUNU ÖDEYEMEYEN GAZİ'NİN HESABINA BLOKE KONULDU

SU BORCUNU ÖDEYEMEYEN GAZİ'NİN HESABINA BLOKE KONULDU
Marmaris’te yaşayan Kıbrıs Gazisi Mustafa Demir’in orman yangınlarında evi yanmış, ardından yenisi yaptırılarak teslim edilmişti. Gazi’nin ödeyemediği su borçları yüzünden önce suyu kesildi, susuz kalınca mührü açtığı için ayrı bir ceza daha kesildi. Toplamda 17.562 Liralık borcu için Muski tarafından icra işlemi başlatıldığı iddiaları üzerine Muharip Gaziler Derneği Marmaris Temsilcisi Azmi Özkan “Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var Gazilere icra yapılamaz diye, bu nasıl oldu çözemedik” dedi.

HABER:GÜLDEMET KIZIL

Marmaris Dereözü Mahallesinde tek başına yaşayan Kıbrıs Gazisi Mustafa Demir’in evi , 2021 yılında çıkan orman yangınlarında küle dönmüştü. 6 Mayıs tarihinde Belediye ve Ahbab işbirliği içinde yapılan yeni evinin anahtarını Haluk Levent ve Mehmet Oktay’dan teslim almıştı. Önceki dönemden kalma su borçları yine Ahbab derneği tarafından ödenmiş ama sonraki dönemlerde fatura gelmeye devam etmişti.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER VALİ VE KAYMAKAMA SORULMADAN ASLA İCRA GELEREK MAĞDUR EDİLEMEZ DEDİ’

Sağlık sorunları yaşayan ve evinde tek başına kalan Gazi Mustafa Demir adına Muharip Gaziler Derneği Marmaris Temsilcisi Gazi Azmi Özkan konuştu. Özkan bunun ilk değil başka bir malul gaziye daha uygulandığını belirterek ‘bundan birkaç yıl önce Vergi dairesi müdürünü ziyaretimde masasında bir dosya göstererek, ‘Başkanım siz bize liste verin Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var, Şehit yakınları ve Gaziler için illerde Vali’ye ilçelerde Kaymakam’a danışmadan icra ve haciz işlemi yapılamaz diye ‘ dedi. Ancak bakıyorum gazilerimizin banka hesapları ile birisinin aracına haciz işlemi konulmuş ben bunu kabul etmiyorum ‘’ diyerek ‘belki ödeyemezse Valilik ya da Kaymakamlık ödeyecek icralık hacizlik olmasını kabullenemiyorum ‘’ dedi.

‘BİRİKEN SU BORCU ÖDENDİ, ÖDENEN BORCUN ÜSTÜNE TEKRAR BORÇ EKLENDİ’

Muharip Gaziler Derneği Marmaris Temsilcisi Gazi Azmi Özkan ‘ iki yıl önceki yangınlarda Gazimizin evi yanmış, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay gelerek biz bu evi yaptırırız diye söz vermiş ve yaptırmışlardı. Gazimizin konteynırda yaşadığı süre içinde biriken borçlarını da ev tesliminde gelen sanatçı Haluk Levent ödemişti. Bir cezası var dediler o da zamanı gelince ödenir dedi ancak ödenmeyince borç üstüne faiz bindi, bankadaki hesabına bloke kondu’’ dedi.

‘BANKADA PARASI VAR AMA BLOKELİ OLDUĞU İÇİN PARAYI ÇEKİP ÖDEME YAPILAMIYOR’

Özkan, Gazinin sağlık durumunun çok iyi olmadığını para hesabını bilmediğini belirterek ‘Gazi Mustafa Demir’in evi yandığı dönemde devletimiz para desteğinde bulundu, gazi maaşı da var ancak bankadan para çekip ödeyemiyor. Şimdi gidelim çekelim desek hesap blokeli yine çekemiyoruz kendi aramızda toplayıp ödemek için çalışıyoruz ‘ şeklinde konuşarak Muski genel müdürlüğüne kadar görüştüğünü ancak bir çözüme ulaşamadığını söyledi.

Azmi Özkan ‘ Şimdi burada evi yapan belediye, suları bağlayan belediye, elektriği bağlayan belediye, hatta abonelik parasını çocuklar kendi aralarında toplayıp ta ödediler. Hepsi bu arkadaşımızın Gazi olduğunu biliyor bilmeyen yok zaten. Bu sadece bu arkadaşımızın başına gelmez hepimizin başınaa gelebilir. Biz borcumuzu ödemeyiz demiyoruz ki, çağırır kurumun yetkilisi bu kadar borç var bunu ödemeniz gerekiyor der belki okuyacak anlayacak durumda değiliz, bize bunu anlatacak yakınımız olmayabilir. Hemen icra işlemi başlatmak hesaplara bloke koymak olmaz ‘’ diyerek yetkililerden biz çözüm bulunmasını talep etti.

Bu haber toplam 774 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.