Suriye Türkmenlerine yardım

Suriye Türkmenlerine yardım
Muğla Belediyesi ve Muğla Yörük Obaları Derneği, Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye’ye sığınan Suriye Türkmenlerine, bir kamyon kışlık...

Muğla Belediyesi ve Muğla Yörük Obaları Derneği, Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye’ye sığınan Suriye Türkmenlerine, bir kamyon kışlık malzeme gönderdi. Muğla Yörük Obası Derneği Başkanı Orhan Çamın’da eşlik ettiği yardım malzemeleri, Osmaniye’de bulunan Osmaniye Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği aracılığıyla tespit edilen kamp dışındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası Türkiye’ye sığınmak için gelen ve Osmaniye’de bulunan Türkmen kampları dışında kalan vatandaşlara Suriyeli Türkmenlere, Muğla Belediyesi ve Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından bir kamyon kışlık malzeme yola çıktı.

Isıtıcı, battaniye, giysi, ayakkabı, yorgan gibi dernek ve belediyenin katkılarıyla toplanan 400 koli kışlık malzeme Dernek Başkanı Orhan Akçam’ın da eşlik ettiği yardım kamyonu kışla parkında düzenlenen tören ile yola çıktı.

Yaklaşık olarak 18 saat sonra Osmaniye’de bulunan Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneğe ulaşacak olan yardım malzemeleri dernek tarafından tespit edilen bin 500 ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. 

Suriye’den bulunan Türkmen’lere bu tür yardımların devam edeceğini söyleyen Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, “Muğlalı hemşerilerimin hassasiyeti her zaman olduğu gibi bu çağrımıza da çok kısa sürede cevap geldi. Orada yapılacak olan tespitlerde başka ihtiyaç sahibi olanlar veya ne kadar ihtiyaç sahibi varsa tekrardan geniş bir kampa yaparak yeni bir yardım toplayacağız” diye konuştu.

Kendisinin de Osmaniye’ye gidecek olduğunu söyleyen Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçam,  “Suriye’deki Türkmen kampları dışındaki yerlerde çok ciddi giysi ve battaniye ihtiyacı olduğunu ve orada yardıma muhtaç Türkmenlerin olduğunu Osmaniye’de bulunan Osmaniye Yörükler Kültür ve Dayanışama Derneğimiz tarafından bize iletildi. Biz de belediyemizle 400 koli civarında yardım malzemesi topladık. Malzemeleri Osmaniye'de derneğimize ben teslim edeceğim. Derneğimiz orada tespit edilen ailelere malzemeleri dağıtacak. Orada başka ihtiyaç sahiplerini belirleyerek yeni bir kampanya başlatacağız" dedi.

Bu haber toplam 527 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.