Süt gününde çocuklara süt

Süt gününde çocuklara süt
Ülke genelinde 56 yıldır kutlanan Dünya Süt Günü Muğla Merkez Dumlupınar İlköğretim Okulunda düzenlenen tören ile kutlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Ülke genelinde 56 yıldır kutlanan Dünya Süt Günü Muğla Merkez Dumlupınar İlköğretim Okulunda düzenlenen tören ile kutlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende öğrencilere süt dağıtıldı.

Dünya’da her yıl 21 Mayıs günü kutlanan ve ülke genelinde 56’cısı gerçekleşen Dünya Süt Günü Muğla’da öğrencilere süt hakkında bilgi verilip dağıtıldı. Tarım İl Müdürlüğü tarafından Muğla Merkez Dumlupınar İlköğretim Okulunda öğrencilere süt hakkında bilgi verildi daha sonra süt dağıtıldı.

Törende konuşan Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Songül Topal, “ Ambalajında açılmamış okullarda bulunan sütler güvenlidir. Okulunuzda bulunan sütleri güvenle içebilir daha sonra eve gittiğiniz de tekrar süt içebilirsiniz. Çünkü her birey günde iki bardak süt içmelidir. Türkiye’de 11 milyon süt ineği var. Süt üretimi ise 13 milyon ton’dur. Şekerlemeler ile cipsler yerine süte yönelmesini istiyoruz. Süt insanın kişiliğini arttır” dedi.

Gıda Mühendisi Oktay Darcan, “ Bebeklikten çocukluğa, ergenlikten yaşlılığa süt, hayatımızın her döneminde vücudumuz için en gerekli besin maddelerinden biri. Süt, kalsiyum açısından zenginliği ile vücudumuz açısından önem taşıyor. Dünya süt günü kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bu önemli içeceğin sınıflarda süt tüketimin arttırılmasını hedeflemekteyiz. Okul sütü projesi kapsamında ilköğretimdeki tüm öğrencilere her gün 200 ml’lik süt dağıtımı yapılmaktadır.

Konuşmaların ardından öğrencilere gün etkinlikleri kapsamında süt dağıtıldı.

Bu haber toplam 558 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.