Takım kaptanı doping yaptı Takımı üst lige çıktı

Takım kaptanı doping yaptı Takımı üst lige çıktı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig’de 29 Nisan tarihinde Uşak’ta oynanan (BAL) 3. lige yükselme final maçı olan Muğlaspor- Emrespor...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig’de 29 Nisan tarihinde Uşak’ta oynanan (BAL) 3. lige yükselme final maçı olan Muğlaspor- Emrespor maçında Emrespor’lu futbolcu Serdar Öztan’ın doping kullandığı ortaya çıktı. TFF tarafından Serdar Öztan’ın maçtan önce kullandığı yasaklı maddenin doping olduğu tespit edilirken futbolcuya yasaklı madde vermek suçuyla Emrespor masörü İlker Yuvauç’a, hak mahrumiyeti cezası verildi.

TFF, BAL 3. lig yükselme play-off final maçında karşı karşıya gelen Muğlaspor- Emrespor maçında Emrespor’lu takım kaptanı Serdar Öztan’da doping çıktı. Maç öncesi kura ile yapılan kontrolde alınan örneklerde doping kullandığı ortaya çıkan Emrespor’lu kaptan Serdar Öztan 2 yıl mahrumiyet cezası alırken TFF’den ceza alırken, takımın masörü İlker Yuvauç ise futbolcuya yasaklı madde vermesinden dolayı 4 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.

TFF resmi sitesi, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) 18. Haziran.2012 tarihi, 103 sayılı toplantısında verilen karar’ın yazılı açıklamasında olayla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: “Serdar Öztan (Emrespor futbolcu) 29.04.2012 tarihinde Emrespor-Muğlaspor BAL play-off müsabakasında yasaklı madde kullanması nedeniyle 2 yıl hak mahrumiyeti cezası verilmesine, İlker Yuvauç ( Emrespor masör) 29.04.2012 tarihinde oynanan Emrespor- Muğlaspor BAL Play-Off müsabakasında; futbolcuya yasaklı madde vermesi nedeniyle 4 yıl sürekli hak mahrumiyeti cezası verilmesine, bu cezanın Sürekli Hak Mahrumiyeti Cezası kapsamına girmesi nedeniyle, kararın Tahkim Kurulu Başkanlığına gönderilmesine” karar verildi.

İÇTEN, “HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Kararın açıklanmasının ardından Muğlaspor Kulübü konuyla ilgili araştırmalara başladı. Muğlaspor Başkanı Eminer İçten, böyle bir olayın spor ahlakına yakışmadığını ve takımın tamamının doping kontörlünden geçmesi için yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

Başkan İçten, “Maç öncesi yapılan doping kontrolünde iki futbolcudan birinde doping çıktı. Kulüp değil, futbolcu ceza aldı. Futbol bir takımı oyunu ve takımın oyuncusu olduğu için takımın ceza alması gerekiyor. Takımdan bir kişi dahi olsa spor ahlakına uymadığı ve kendi menfaatini düşündüğü için bu ceza kulübe verilmelidir. Ayrıca biz bir kişi’nin doping aldığına inanmıyoruz. Muğlaspor’un hakkı yenmiştir. TFF ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna (ASKF) başvurarak hakkımızı arayacağız. Diğer futbolcularında doping testinden geçmesi gerekiyor ise bunun için gerekli yasal işlemleri başlatacağız” şeklinde konuştu.

DOPİNGLİ OYUNCU MAÇIN SONUCUNU ETKİLEYEBİLİR

Dönemin Muğlaspor Teknik direktörü Egemen Urhan, “Maçtaki baskımıza bakar iseniz stoper oyuncusu olan takım kaptanı Serdar Öztan, maç sonuna kadar gösterdiği performans ile maçın skoruna etkilediğini düşünüyorum. Benim şuan Muğlaspor’la bağlantım yok ancak o zamanın Teknik direktörü olarak böyle bir durum üzücü. Bizim için öncelikli olarak sporcunun sağlığıdır. Biz oyuncumuza bırakın dopingi, onun sağlığını etkileyecek başka bir şey dahi vermeye tenezzül edemeyiz” dedi.

2009-2010 sezonunda 3.Ligden Bölgesel Amatör Lig’e düşen Muğlaspor,  2011-2012 sezonunda ligi ikinci sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı kazandı. Play-off karlaşmasında Bartınspor’u 5-1 yenerek finale yükseldi. Kütahya’da 29 Nisan tarihinde oynanan Emrespor ile karşılaşmada rakibine 1-0 yenilen Muğlaspor, 3. Lig kapısından dönmüş oldu.

Bu haber toplam 589 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.