Taksim değil MUĞLA!

Taksim değil MUĞLA!
MUSTAFA İNCİMuğla’da yaklaşık bin kişilik öğrenci grubu Taksim’de yaşanan olayları protesto etmek için toplandı. Polis ekipleri öğrencilere su...

MUSTAFA İNCİ

Muğla’da yaklaşık bin kişilik öğrenci grubu Taksim’de yaşanan olayları protesto etmek için toplandı. Polis ekipleri öğrencilere su ve biber gazı sıktı. Bu sırada Muğla İl jandarma Komutanlığında görevli bir yarbay öğrencilerle konuşurken polisin attığı biber gazının kapsülü yarbayın başına isabet etti. Yaralanan yarbay hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Polisin müdahalesi sırasında bazı öğrenciler yaralandı.

Önceki gün İstanbul Taksim’de yaşanan olayları protesto etmek için bir grup Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi sınırsızlık meydanında toplandı.  Sınırsızlık meydanında slogan atan üniversite öğrencileri Ak parti il binasına yürümek istedi. Polis ekipleri üniversite öğrencilerin parti binasına yürümesine izin vermedi ve dağılmaları istedi. Öğrenci grubu dağılmayınca polis ekipleri biber gazı ve suyla öğrencilere müdahale etti. Öğrenci ve polislerin kısa süren çatışmasının ardından öğrenci grubu dağıldı. Yaşanan olaylar sosyal paylaşım sitelerinde diğer üniversite öğrencilerine duyuruldu.

Şehir merkezinde yaşanan olayların ardından üniversitenin bulunduğu Kötekli mahallesinde yaklaşık bin öğrenci toplandı ve yürüyüşe geçti. Öğrencilerin kalabalık olması nedeniyle Muğla il Emniyet Müdürlüğü jandarmadan takviye yardım istedi. Öğrenciler üniversitenin bulunduğu yerden bölge Trafik Kavşağı'nı geçerek Uğur Mumcu Bulvarı'ndan şehir merkezine gelmek istedi. İl Emniyet Müdürünün talebiyle İl Jandarma Komutanlığından da çok sayıda takviye ekip Uğur Mumcu Bulvarı'na geldi. Kipa Kavşağı'nda durdurulan öğrenci grubuna, polis burada da dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Polis ekipleri öğrencilerin dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu arada Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli bir yarbay öğrencilerin yanına giderek dağılmaları konusunda konuşmaya başladı. Yarbay öğrencilerle konuşurken polis ekipleri TOMA, panzer ve biber gazı ile öğrencilere müdahalede bulundu. Polisin attığı biber gazı kapsülü yarbayın başına isabet etti. Başın yaralanan yarbay ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu sırada öğrenciler bir iş merkezinin alışveriş sepetlerini alarak cadde üzerine barikat kurdu.  Polis, panzer ve TOMA araçlarıyla sepetler temizlendi. Polisin Uğur Mumcu Bulvarı'ndaki müdahalesi esnasında yol kenarındaki tarlalar içine saklanan çok sayıda gösterici, polis tarafından gözaltına alındı. Polis buğday tarlasına girerek tarla içinde saklanan gençleri tek tek yakalayıp gözaltına aldı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından gözaltı sayısı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Polisin müdahalesi esnasında çok sayıda göstericinin de yaralandığı öğrenildi.

Bu haber toplam 681 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.