talima uymayana soruşturma

talima uymayana soruşturma
Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü 23 Nisan’da öğrenci gösterilerinde yabancı müzik kullanılmasını yasaklamıştı. Muğla Gazetesinde yayımlanan haberin...

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü 23 Nisan’da öğrenci gösterilerinde yabancı müzik kullanılmasını yasaklamıştı. Muğla Gazetesinde yayımlanan haberin ardından öğrenci velileri Milli Eğitim Müdürü’nün bu kararına büyük tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, şimdide bu genelgeye uymayan okul müdürleri hakkında soruşturma açacağını söyledi. Çınar “ İşgal sadece topla tüfekle olmaz. 23 Nisan gösterilerinde yabancı müzik çalarak kültür işgaline izin vermem.  Muğla’da okullar bana bağlı. Benim aldığım karar uygulanacak. Karara uymayanlar hakkında gereken yapılacaktır” dedi. Milli Eğitim Müdürünün bu sözlerinin ardından bazı okullar 23 Nisan gösterileri yapmama kararı alırken bazıları da öğrenci ve velilerinin isteği üzerine yabancı müzik eşliğinde gösteri yapma kararı aldı.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar 23 Nisan ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramında çocukların yapacağı gösterilerde yabancı müzik çalınmasını yasaklamıştı. Milli Eğitim Müdürünün bu kararı kentte büyük tepki ile karşılanmıştı. Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar “ 23 Nisanda yabancı müzik çalması milli birliğimizi bozar” demişti. Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar dün gazetecilerle bir araya geldi. 23 Nisan’da yabancı müzik yasağı ile sorularını yanıtlayan Çınar bir adım daha ileri giderek “ yasağa uymayan okul müdürlerini hakkında soruşturma açılacağını” söyledi.

Zekeriya Çınar “23 Nisan ulusal bir bayramdır. Milli beraberliğimizin olduğu bayramdır. Ben Muğla Milli Eğitim Müdürü olarak milli birliğimizin bozulmasına izin vermem. Bir ülkenin işgali sadece topla tüfekle olmaz. Kültürüyle de işgal edilir. Ben bu işgale izin vermem.  Televizyonlarda izliyoruz. 'gangnam style' diye bir şey var. Bu danstaki figürlere bir bakın. Bizim kültürümüzle alakamız yok. Bu ilin Milli Eğitim Müdürü benim. Okullar bana bağlı. Ben okul müdürlerine yazı gönderdim. 23 Nisan gösterilerinde yabancı müzik çalınmamasını söyledim. Söylediğimin de arkasındayım. Benim aldığım karar uygulanacak.Karara uymayanlar hakkında gereken işlem yapılacaktır. Çocuklar yabancı müzikle hazırladıkları gösterilerini yıl sonunda okullar kapanırken sergilesin” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’ın okul müdürlerine gönderdiği yazının ardından bazı okullar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gösteri yapmama kararı aldı. Okullarda sadece günün anlamını belirten konuşmalar ve şiirler okunacak. Bazı okul müdürleri ise Milli Eğitim Müdürünü arayarak “ çocuklar aylardır hazırlanıyor. Bu kadar kısa bir süre içerisinde yeni gösteri hazırlanmaz. Biz gösteriyi yamak istiyoruz” dedi. Milli Eğitim Müdürü ise ‘hayır yapamazsınız’ dedi. Bunun ardından öğrenci velileri ve öğrencilerin isteği üzerine bazı okullar yabancı müzik eşliğinde hazırladıkları gösterileri sahneleme kararı aldı.

Bu haber toplam 504 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.