Tapu ve Kadastro 165 yaşında

Tapu ve Kadastro 165 yaşında
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kuruluşunun 165 yılını kutluyor. Muğla’da bir dizi etkinlik çerçevesinde kutlayacak olan Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kuruluşunun 165 yılını kutluyor. Muğla’da bir dizi etkinlik çerçevesinde kutlayacak olan Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü Atatürk anıtına çelenk sunarak etkinliklere start verdi.

Muğla’da Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü kuruluşunun 165. yılı nedeniyle Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtını çelenk bıraktı. Çelenk bırakma törenine Muğla Tapu Müdürü İbrahim Kavçakar, Muğla Kadastro Müdürü Ali Çelik ile Tapu ve Kadastro personelleri katıldı.

Atatürk anıtına Tapu Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü’nün çelenklerinin bırakılmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile son buldu. Törenin ardından yapılan açıklamada konuşan Muğla Tapu Müdürü İbrahim Kavçakar ve Muğla Kadastro Müdürü Ali Çelik, “Kurum hizmetlerinin ana temeli, toprak ve insan ilişkisi üzerine kurulmuştur. Taşınmaz mallara ait akitler ve her türlü tescil işleminin yapılması, kadastro işlemlerinin yapılarak taşınmazların hukiki ve teknik durumlarının belirlenmesi ve güncelleştirmesi, mekansal bilgi sistemlerinin altlığının oluşturulması Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ana görevidir” şeklinde açıklamada bulundular.

Bu haber toplam 583 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.