Tarihi Kentler Birliğinden Hibe Desteği

Tarihi Kentler Birliğinden Hibe Desteği
Menteşe Belediyesinin geçtiğimiz aylarda kamulaştırdığı Hamdi Doğruel ve Hasan Yaraşlı Evi için, Tarihi Kentler Birliğinin “Bin Günde Bin Eser”...

Menteşe Belediyesinin geçtiğimiz aylarda kamulaştırdığı Hamdi Doğruel ve Hasan Yaraşlı Evi için, Tarihi Kentler Birliğinin “Bin Günde Bin Eser” Projesi kapsamında yaptığı başvurusu kabul edildi. Menteşe Belediyesi 2015 yılı içeresinde kamulaştırdığı 2 tarihi yapı için Tarihi Kentler Birliği’nden hibe desteği almaya hak kazandı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yaptığı açıklamada, “Menteşe Belediyesi olarak kültürel değerlerimize ve miraslarımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu anlamda 2015 yılı içerisinde Hamdi Doğruel Evi ile Hasan Yaraşlı Evi’ni kamulaştırdık. Kamulaştırma sonrası, Etüd Proje Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucunda, üyesi olduğumuz Tarihi Kentler Birliği’nin “Bin Günde Bin Eser” projesi kapsamında başvurumuz kabul edildi. Bu iki tarihi yapımızın Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri için hibe desteği almaya hak kazandık. Proje çalışmalarımızdan sonra en kısa sürede Hamdi Doğruel ile Hasan Yaraşlı Evi’nin tadilatlarını gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Gelecek kuşaklara aktaracağımız bu tarihi yapılarımızın İlçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlk koruma amaçlı imar çalışmalarının 1979 yılında başladığı ilçemizde 400’e yakın sivil mimarlık örneği olan tescilli yapı bulunuyor.

Bu haber toplam 435 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.