Tarihi kentler birliğinden ödül

Tarihi kentler birliğinden ödül
Muğla Belediyesi, uygulaması tamamlanan Arasta 1. Etap cephe yenileme projesi ile Tarihi Kentler Birliği’nden ödül almaya hak kazandı.Tarihi Kentler Birliği’nin...

Muğla Belediyesi, uygulaması tamamlanan Arasta 1. Etap cephe yenileme projesi ile Tarihi Kentler Birliği’nden ödül almaya hak kazandı.

Tarihi Kentler Birliği’nin 2011 yılı, tarihi ve kültürel mirası koruma, proje ve uygulamalarını özendirme yarışmasında “Süreklilik” ödülüne layık görüldü. Muğla Belediyesi daha Öne Tarihi Kentler Birliği tarafından 2001 yılında, Özbekler evi restorasyonu ile ve 2002’de Kültür Evi restorasyonu ile “Özendirme” ödülüne layık görülmüştü.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Hedeflediğimiz kültür turizmi hareketliliği için hayata geçirdiğimiz bu proje bizim için çok önemli. Muğla’nın tarihini, kültürünü, yaşantısını, gelen turistlere en güzel anlatabileceğimiz yer Arastadır. Bu düşüncelere dayanarak, Arasta 2. Etap yenileme çalışmalarına başladık. İlimizde tarih ve kültür turizmini canlı tutabilmek için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Arasta 1. Etap yenileme çalışmalarında toplam 11 adada çalışma yapıldı. 21’i tescilli olmak üzere 110 dükkândaki onarım bir yıl içinde tamamlandı. Çatı ve dış cephe yenilemelerini kapsayan proje KDV hariç 1,5 milyon TL’ye ihale edilmişti. Aynı zamanda arastadaki 10 sokakta da sağlıklaştırma çalışması yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde uygulamaya başlayan 2. Etap çalışmaları tamamlandığında ise toplam 244 dükkânda cephe yenilemesi yapılmış olacak.

Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.