TAŞ OCAĞI ÇALIŞMALARINI KÖYLÜLER ENGELLEDİ

TAŞ OCAĞI ÇALIŞMALARINI KÖYLÜLER ENGELLEDİ
Muğla’nın Milas ilçesi Aslanyaka Köyünde yapılmak istenen taşocağı projesi için firmanın yol yapım çalışmasını projeye karşı olan yöre halkı durdurdu.

Beritan Yücel

Milas Aslanyaka köyünde özel bir firma tarafından yapılmak istenen Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artırım Faaliyeti için 8 Mart’ta “ÇED gerekli değil” kararı verildi. Yöre halkı yaşam alanlarına zarar vereceği için istemedikleri projeye karşı Muğla 3. İdare mahkemesine dava açmıştı ve davanın bilirkişi incelemesi Haziran ayında yapıldı.

Firmanın taşocağı projesi için yol yapım çalışmasına başladığını duyan köylüler alana giderek çalışmaları durdurdu.

“BİLİRKİŞİ HEYETİNİN RAPORUNU BEKLERKEN YOL YAPIM ÇALIŞMASINA BAŞLAMIŞ”

Mehmet Polat, “2005 yılından 2015 yılına kadar burada çalışan bir şirket vardı. Bu şirket kapasite artırımına gidiyor. Önceki kapasitenin çok üzerinde bir artış yapılacak. Köylülerin mücadelesiyle doğamızı korumaya çalışıyoruz. 9 kişi bu projeye karşı mahkemeye verdik. Bilirkişi heyeti inceleme yaptı. Biz bilirkişi heyetinin raporunu beklerken şirket burada bir yol yapım çalışmasına başlamış. Bize köylüler olarak çalışmayı durdurduk. İlk arazi benim arazim ve bu yol buradan geçtiğinde bu taouya herhangi bir işlem yapılmamış. Yol tapunun içerisinden geçiyor. Bana intikal eden bir arazi. Bende benim arazimle oynamışlardır diyerek suç duyurusunda bulundum” dedi.

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.