TBB Başkanı Sağkan, Akbelen’de konuştu: “Mücadele bitmedi”

TBB Başkanı Sağkan, Akbelen’de konuştu: “Mücadele bitmedi”
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki heyet, Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine ve kömür ocağına karşı mücadele eden İkizköylüleri ziyaret etti. TBB Başkanı Erinç Sağkan, “Aslında mücadele bitmedi çünkü bu alan halen orman toprağı olarak kalırsa ekolojik sisteme yeniden kazandırılabilecek durumda ancak kesilen ağaçlık alanlara maden sahası açılmaya başlanıldığı andan itibaren geri dönülemez bir yol başlamış olacak” dedi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding'in ortak iştiraki YK Enerji'nin maden sahasını genişletmek için başlattığı ağaç kesimi 30 Temmzu’da sona erdi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki heyet, Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine ve kömür ocağına karşı mücadele eden İkizköylüleri ziyaret etti.

81 baronun verilen mücadelenin farkında olduğunu söyleyen TBB Başkanı Sağkan, “81 baro bizler için verdiğiniz mücadelenin farkında çocuklarımızın geleceği için yaptığınız yürüttüğünüz direnişin farkında ve bu mücadelenin hukuki boyutu da dahil olmak üzere bundan sonraki işleyecek kısımlarında da tamamen sizlerle işbirliği içerisinde buna katkı sunmaya hazır durumdalar. Her birinize çocuklarımız adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zannetmeyin ki 4 yıldır vermiş olduğunuz direnişin bir sonucu olmadı, zannetmeyin ki kaybettiniz. İnanın bu ülkede bu ülkenin toprağını, havasını, suyunu yaşatmak için sonunda kazanacaklar. İnsan böyle bir güzelliğe nasıl kıyabilir gerçekten akıl almıyor” dedi.

Mücadelenin sona ermediğini, kesilen ağaçlık alanlara maden sahası açılmaya başlanıldığı andan itibaren geri dönülemez bir yol başlayacağını kaydeden TBB Başkanı Sağkan, “Sesiniz soluğunuz Türkiye’nin her yerinden duyuldu. Çok fazla hukuk konuşamadığımız günlerden geçiyoruz. Belki de söylediklerimiz duvara çarpık geri dönüyor gibi algılanacak ama biz mücadeleyi hukuki sınırlar içerisinde devam ettirmek zorundayız. Dün valiliğin yaptığı açıklamayla ağaç kesiminin son bulduğu ifade ediliyor ama buradaki yansıma nasıl olacağını sizler daha net görüyorsunuz. Tabiki birçok bilim insanından şunu dinledik, aslında mücadele bitmedi çünkü bu alan halen orman toprağı olarak kalırsa ekolojik sisteme yeniden kazandırılabilecek durumda ancak kesilen ağaçlık alanlara maden sahası açılmaya başlanıldığı andan itibaren geri dönülemez bir yol başlamış olacak. O yüzden bu mücadeleyi aynı şekilde devam ettirmek zorundayız. Bizde sizin yanınızda olacağız. İş makinelerin kesilen ağaçların yerine maden sahası açamaması için her türlü mücadeleyi omuz omuza göstereceğiz. Türkiye Barolar Birliği bu mücadelenin tamda merkezinde yer alacaktır” diye konuştu.

(GÜZŞİDE KASIM)

Bu haber toplam 694 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.