Tekin evine döndü

Tekin evine döndü
Lübnan'da 15 Ağustos tarihinde uçaktan indikten sonra havaalanından ayrıldığı sırada Mikdat Aşireti tarafından kaçırılan Aydın Tufan Tekin, özgürlüğüne...

Lübnan'da 15 Ağustos tarihinde uçaktan indikten sonra havaalanından ayrıldığı sırada Mikdat Aşireti tarafından kaçırılan Aydın Tufan Tekin, özgürlüğüne kavuştu. 27 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Aydın Tufan Tekin, Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin özel uçağıyla Dalaman Hava Limanı'na gece saatlerinde gelerek ailesi ile bir araya geldi. Kurtulmasını rüya gibi olduğunu anlatan genç işadamı Tekin, “Evet kaçırıldım, 27 gün göz hapsinde tutuldum ama belli şeyleri insanlık namına bana sağlamaya çalıştılar. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Lübnan hükümetine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Lübnan'ın Beyrut kentinde Mikdat aşireti tarafından kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, 27 günlük esaretin ardından özgürlüğüne kavuştu. Lübnan hükümetinin Beyrut'ta Miktad aşiretine yönelik başlattığı operasyon kapsamında yapılan görüşmelerin ardından geçtiğimiz gün serbest bırakılan Tekin, Lübnan hükümeti tarafından Salı gecesi saat 22.00 sıralarında Beyrut'ta bulunan Türkiye Büyükelçiliğine teslim edildi. Genç işadamı daha sonra Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin özel uçağıyla Türkiye'ye gelmek üzere yola çıktı. Genç işadamına Türkiye yolculuğunda Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbel, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız eşlik etti. Gece saat 02.10 sıralarında Muğla'nın Dalaman ilçesinde bulunan Dalaman Havalimanına inen özel uçakta bulunan genç işadamı kaçırıldıktan 27 gün sonra ailesi ile bir araya geldi.

Alkışlar eşliğinde ailesine kavuştu

Tekin'in serbest bırakıldığı haberini alan ailesi ve yakınları ise gece saatlerinde Dalaman Havalimanı VİP salonunda genç işadamının Türkiye'ye gelmesini bekledi. Gece saatlerinde Muğla'ya gelen genç işadamı ailesi ile alkışlar eşliğinde bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı Dalaman Havalimanı VİP salonunda genç işadamı Aydın Tufan Tekin babası Mahmut, annesi Güldane ve kız kardeşi Burçak Tekin ile uzun süre kucaklaşarak hasret giderdi. Genç işadamın annesi Güldane Uysal gözyaşlarına hakim olamazken oğlunu defalarca öptü.

Hala rüyadayım

Dalaman Havalimanı VİP salonunda ailesi ile birlikte gazetecilere bir araya gelen genç işadamı hala bir rüyada olduğunu belirtti. 27 gün boyunca bu anın hayalini kurduğunu anlatan Tekin, "27 günü ve geceyle birlikte düşünürseniz oldukça uzun bir süre. Bu süre boyunca sürekli olarak kurtulmanın ve ailemle bir araya gelmemin hayalini kurdum. Ve nihayetinde buradayım. Bu konuda ilk olarak Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, Lübnan hükümetine, Arçelik ailesine ve bu konuda gecesini gündüzüne katan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Gazetecilere yaşadıkları hakkında bilgi veren Aydın Tufan tekin şunları söyledi:

"Beyrut'ta havalimanından ayrıldıktan hemen sonra kaçırıldım. 27 gün kurtulmayı bekledim. Kurtulma anında bana gidiyorsun dediler ve gittik. Her şey böyle oldu. Göz hapsinde tutulduğum süre içerisinde bana gayet iyi davrandılar. Evet kaçırıldım, evet 27 gün göz hapsinde tutuldum ama belli şeyleri insanlık namına bana sağlamaya çalıştılar. Benim masum olduğumu biliyorlardı. Bu sebeple günlük hayatımda yapmam gereken birçok şeye izin verdiler. Günleri, saatleri ve dakikaları sayıyorsunuz. Gelişmeleri takip ediyorsunuz. Gelişmeler güzel olunca seviniyorsunuz, kötü olunca bunalıyorsunuz. Ama artık hepsi geçti.”

Operasyondan haberim olmadı

Lübnan hükümetinin Miktad aşiretine yönelik başlattığı operasyon ile bir bilgisinin bulunmadığını anlatan Aydın Tufan Tekin, "Öğrendiğim kadarıyla aşiretin yaşadığı mahalleye operasyon yapılmış. Fakat benim operasyonla ilgili bir bilgim yok. Kurtarıldığım sırada herhangi bir silah sesi duymadım. Operasyon yapıldığını daha sonra öğrendim ancak detaylarını bilmiyorum. Kaçırıldığım süre boyunca bir odada tutuldum. Bazı günler gözlerim kapatıldıktan sonra beraberimdekiler ile birlikte bir arabaya binerek yaklaşık 1 saat dolaştırılıyordum. Ama nereye gittiğimi bilmiyordum. Tahminime göre yer değiştirdiğimizi düşünüyorum. Beyrut'ta olduğumu biliyordum ama beni nerede tuttukları konusunda hiç bilgim olmadı” dedi.

Babadan herkese teşekkür

Genç işadamının babası Mahmut Tekin, oğlunun kurtarılması ile ilgili olarak, “Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve herkese teşekkür ediyorum. Oğlumu bize sağ salim teslim ettiler. Hükümetimiz bu süreci doğru yönetti. Ve bugünde oğlumuza kavuştuk. Bu mutluluğumuzu anlatacak söz yok” dedi.Aydın Tufan Tekiz ailesi ve yakınları ile daha sonra Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Beldesinde bulunan evine gitmek üzere yola koyuldu. Genç işadamını komşuları alkışlar eşliğinde karşıladı.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.