Temiz Muğla Temiz Gelecek

Temiz Muğla Temiz Gelecek
Muğla Belediyesi, alt yapısı yeni tamamlandığı için çöp saati uygulamasına henüz geçilemeyen bölgelerde çöp konteynırlarını belirli periyotlarda...

Muğla Belediyesi, alt yapısı yeni tamamlandığı için çöp saati uygulamasına henüz geçilemeyen bölgelerde çöp konteynırlarını belirli periyotlarda yıkayarak koku, sinek ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için çalışıyor.

Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel Temiz Muğla Temiz Gelecek” düşüncesi ile çalışmalarına devam ettiklerini belirtirken; “Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan ihale kapsamında, var olan konteynırların temizlenmesi ve vatandaşlarımızın koku, sinek ve görüntü kirliliğinden rahatsız olmamaları için belirli periyotlarla yapılan temizlik işi Temmuz ayı için yine başlamış bulunmaktadır.” dedi.

Erdem Şenel şu şekilde devam etti: “Özellikle yaz aylarında koku, sinek ve görüntü kirliliği oluşturan çöp konteynırları Muslihittin, Orhaniye ve Emirbeyazıt gibi mahallelerimizden kaldırılarak çöp saatine geçilmiştir. Kötekli ve Düğerek gibi altyapıları yeni tamamlanan mahallelerimizde ise çöp saatine geçilmesi çalışmaları devam ederken hala konteynırlı sistem olduğundan, belirli periyotlarla yapılan temizlik işi başlamış bulunmaktadır. Köteklide başlayan konteynır temizlik işi 2 gün boyunca devam edecektir. Sıkıştırmalı çöp kamyonlarının boşalttığı konteynırlar mekanik olarak araç içine alınarak yaklaşık 200 bara kadar basınçlandırılmış su ile temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir.”

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.