Teröre Lanet Olsun!

Teröre Lanet Olsun!
Oynan oyun yüzünü göstermeye yavaş yavaş başladı. Libya, Mısır, Suriye derken şimdi de hedefte Türkiye var. Devletlerin iç ve dış siyasette 50-100...

Oynan oyun yüzünü göstermeye yavaş yavaş başladı. Libya, Mısır, Suriye derken şimdi de hedefte Türkiye var. Devletlerin iç ve dış siyasette 50-100 yıllık projeleri vardır ve bu projeler üzerine çalışmalar göreve gelen hükümetlerle sürer gider. Bizde ise durum farklılaştı.

***

Devlet aklı ülke çıkarları konusunda çalışmaya işleyişi sürdürmeye devam eder. Gelin görün ki bizim ülkemizde devlet aklı rafa kalkmış herkes iktidar heveslisi olmuş koltuğunun peşinde. Bizim ülkemiz için hiçbir değer taşımayan bir kral ölüyor ülkede yas ilan ediliyor. Dağlıca da askerlerimize pusu kuruluyor onlarca askerimiz şehit ediliyor, hemen “Güvenlik Zirvesi” toplanıyor devletin zirvenin ağzını bıçak açmıyor.

***

Ülkede terör hortlamış her gün şehitler verirken meclis tatilini sürdürüyor. 1 kasımda  yapılacak seçimlerde listeye girme telaşında olan milletvekilleri sahada boy gösteriyor. 2007 yılında yine Dağlıca da askerlerimiz pusuya düşmüş ve 12 askerimiz şehit olmuştu. Yıl 2015 yine Dağlıca şehit sayısı net değil her yerden farklı bilgiler geliyor.

***

Dağlıca'daki hain saldırıya ilişkin Genelkurmay'ın net bir açıklama yapmamasının nedeni ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre bazı askerlerin kayıp oluşu ve bunlarla ilgili araştırmanın henüz sonuçlanmamış olması acı açıklamayı geciktiriyor. Bölgeden gelen haberlere göre en az 21 askerimiz şehit oldu. Bölgedeki haber kaynakları askerlerin gece boyunca teröristlerle çatıştığı birçok askerin de yaralandığını bildirdiler.

***

Gazeteciler her zaman önceden gelişmeleri görerek uyarılarını yaptı ama “Devlet Aklı” bir türlü kontrolü eline alamadı. 5 ocak ta yayınlanan bir haber de şu ifadeler yer alıyordu:

“ŞEHİR ve ilçelerdeki gençlik yapılanmasına, her aileden bir kişinin gönderilmesini şart koştu…

Bölücü örgütten kaçıp teslim olan teröristler, PKK’nın adım adım uygulamaya koyacağı planı anlattı: Devletin karakollarına paralel karakollar kuran örgüt, Yüksekova’da 5 bin  Şemdinli’de bin, Cizre’de ise 7 bin silah dağıttı… Telsizli, tam donanımlı PKK’nın asayiş birlikleri devreye sokuldu, askeri üs bölgeleri takibe alındı, geçiş noktaları mayınlandı. Bahar gelince ayaklanma için düğmeye basılacak.”      

***

Devlet aklı görev başına geçmediği sürece sonumuz Libya, Mısır yada Suriye’den farklı olmayacak. Ülke genelinde sinirler gerildi patlama noktasına gelmek üzere. Ülke adım adım iç savaşa sürükleniyor. Dağlıca’dan şehit haberlerinde elimize ulaşan sayılar korkutucu seviyeye ulaştı hala resmi bir açıklama yok ama gelen rakam gazetemiz haber merkezinde hepimizi sus pus etti. Umarım bu rakam doğru değildir.

***

Millet olarak oynanmak istenen oyunu görmemiz ve aklı selim davranmamız gerekiyor. Bizlere dayatılan tavrı değil ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için akılcı davranmamız gerekiyor. Bölgede haritaların yeniden çizilmesi için çalışmalar yapan proje hazırlayanlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarının cetvellerle değil şehit kanlarıyla çizildiğini unutmaması gerek.

Bu haber toplam 424 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.