TERÖRİSTLERİN MARMARİS'TE HEDEFİ ERDOĞAN'DI

TERÖRİSTLERİN MARMARİS'TE HEDEFİ ERDOĞAN'DI
MUSTAFA İNCİ TSK içerisinde ki bir gurup paralel devlet yapılanması üyesi askerler tarafından yapılan darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

MUSTAFA İNCİ TSK içerisinde ki bir gurup paralel devlet yapılanması üyesi askerler tarafından yapılan darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otel gece yarısı 5 Skorsky helikopter tarafından tarandı. Açılan ateş sonrası 2 polis memuru şehit olurken 9 polis memuru yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris Grand Yazıcı Club Turban'da tatil yapıyordu. Darbe girişiminin başlamasından saatler sonra aynı gruba ait Grand Yazıcı Mares'te açıklama yapan Erdoğan, İstanbul'a gitmek üzere ayrıldıktan yaklaşık 1 saat sonra askerler Skorsky helikopterle geldikleri Grand Yazıcı Club Turban'a ilk önce bomba attı. Daha sonra 5 adet Skorsky helikopter tarafından havadan otele dakikalarca ateş açıldı. Helikopterden otelin bahçesine indirilen askerler, bölgede önlem alan polislerle çatışmaya girdi. Çıkan çatışmada 2 polis memuru şehit olurken 9 polis memuru yaralandı. Otele giren askerler, otelin genel müdürünü rehin aldı.

Güvenlik nedeniyle İçmeler ve Siteler bölgesindeki yollar trafiğe kapatıldı. Helikopterden yapılan yaylım ateşi sonrası otelin önünde bulunan araçların camları delik deşik oldu. Otelde temizlik çalışması yapılırken, şüphelilerin yakalanması için Aydın ve Muğla’dan gelen Özel Harekat ekipleri ile Ankara’dan Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki ekipler de otel çevresinde operasyon başlattı.

Muğla'nın Marmaris İlçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yapılan saldırı sonrası otelde yaşanan gelişmelerin ardından Muğla Valiliği'nde Vali Amir Çiçek başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Vali Çiçek ve kurul üyeleri gelişmeleri buradan yönetmeye başladı. Bölgeye Özel Hareket polisleri sevk edildi. Marmaris ilçe merkezinde toplanarak otele yürümek isteyen vatandaşlar ise güvenlik nedeniyle polis engeliyle karşılaştı.Darbe girişimcisi askerler daha sonra helikopterle bölgeden uzaklaştı.

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.