Tıp fakültesinin parası Van'a gönderildi

Tıp fakültesinin parası Van'a gönderildi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar “ devlet bütçesinden yeterli desteği görmüyoruz. Bu bütçelerle başka üniversitelerle...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar “ devlet bütçesinden yeterli desteği görmüyoruz. Bu bütçelerle başka üniversitelerle rekabet etmemiz mümkün değil” dedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi yapımı için Sağlık Bakanlığı'nca ayrılan 80 milyon TL'lik ödeneğin, Van'daki TOKİ'ler için kullanıldığını söyledi. Harmandar, "Biz elimizden geleni yaptık. Bundan sonraki süreç, Sağlık Bakanlığı ve siyasilerin inisiyatifindedir." dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar gazetecilerle bir araya geldi. Harmandar “ Bu güne kadar Sıtkı Koçman tarafından üniversiteye destek verilmiş. Bana göre Devlet bütçelerinden üniversitemiz tam anlamıyla destek aldığına inanmıyorum. Kampus içerisindeki yollarda aşınma var en son kurulduğunda yapılmış. Meslek yüksek okulunun dış cephesi yenilenmesi için ihale yaptık. Üniversitenin alt yapısı için çalışmalarımız var ancak bunlar bütçe desteği olursa olacak şeyler.  Muğla Üniversitesinin adı değiştirilerek Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi olması Koçman ailesi ve bizi mutlu etti. Sıtkı Koçmanın vefatının ardından vakfın bütçesi kısıtlı olduğunu biliyoruz. Buna rağmen öğrencilerimize burs veriliyor. Ancak aile üniversitemize destek olmak konusunda eskisi gibi değiller daha çok sıkı davranıyor. Üniversitenin bütçesi belli bu şartlarda bir Hacettepe, bir İzmir Üniversitelerini geçmeyi düşünmek ve onlar ile yarışmak zor’ dedi.

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.