TİP Menteşe: “DİSK/GENEL İş Muğla Şubesi, parti seçim çalışması örgütü görüntüsünden derhal çıkmalıdır!”

TİP Menteşe: “DİSK/GENEL İş Muğla Şubesi, parti seçim çalışması örgütü görüntüsünden derhal çıkmalıdır!”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
TİP Menteşe İlçe Başkanlığı’nca, DİSK/GENEL İş sendikasına ait her iki büroda CHP Büyükşehir ve Menteşe adaylarının seçim propagandası görsellerinin asılmasına yönelik yapılan açıklamada, “Yerel seçimler öncesinde CHP'nin ve DİSK'in bu tutumunun AKP'ye karşı ortak mücadele ile ilgili olduğunu ifade etmek de mümkün değildir. Sendika bürolarının herhangi bir siyasi partinin seçim bürosu görüntüsünden bir an önce kurtulmasını beklediğimizi tekrar ifade ediyoruz” denildi.

TİP Menteşe İlçe Başkanlığı, DİSK/GENEL İş sendikasına ait her iki büroda CHP Büyükşehir ve Menteşe adaylarının seçim propagandası görsellerinin asılmasına tepki gösterdi.

Sendikaların asli sorumluluğunun temsil ettikleri emekçilere karşı olduğu anlayışına gölge düşürülmemesi gerektiği savunan TİP Menteşe İlçe Başkanlığı basın açıklamasında, “Muğla/Menteşe’ de bulunan DİSK/GENEL İş sendikasına ait her iki büroda CHP Büyükşehir ve Menteşe adaylarının seçim propagandası görsellerinin asıldığını, sendika bürolarının adeta seçim bürosu görüntüsüne büründüğünü üzülerek görmekteyiz. Yine DİSK Genel-iş seçim çatısı altında sadece CHP adaylarının konuşma yaptığı, CHP adaylarının seçim mitingi niteliğinde toplantılar tertip edilmektedir.

“SENDİKALARIN UZAK DURMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Türkiye İşçi Partisi Menteşe İlçe Örgütü olarak sendikaların devrimci sendikacılığı benimsemesi, halkçılık, kamuculuk, laiklik, cumhuriyet değerleri gibi işçi sınıfının çıkarları ile uyuşan ilkeler doğrultusunda politik tavır almasını, yani siyasetin doğrudan içinde olmasını, siyaseti örgütlemesini savunuyor ve destekliyoruz.

Ancak politik tavır almak özellikle de yerel seçimlerde bir siyasi partinin güdümüne girilmesi anlamına asla gelmemelidir. İşveren konumuna gelmesi muhtemel adaylardan biriyle belediye emekçilerinin temsilcisi olarak işveren-emekçi ilişkisinin ötesine geçecek bir ilişkiye girileceği kuşkusunu doğuracak her türlü eylemden sendikaların uzak durması gerektiğini düşünüyoruz. Geçmiş dönemlerde bu konuda yapılmış yanlış uygulamaların tekrarlanması düşünülmemeli, sendikaların asli sorumluluğunun temsil ettikleri emekçilere karşı olduğu anlayışına gölge düşürülmemelidir” ifadelerini kullandı.

“SENDİKA BÜROLARI HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİNİN SEÇİM BÜROSU GÖRÜNTÜSÜNDEN KURTULMALI”

Sendika bürolarının herhangi bir siyasi partinin seçim bürosu görüntüsünden bir an önce kurtulmasını gerektiğine değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diğer taraftan içinde bulunduğumuz dönemde, yerel seçimler öncesinde CHP'nin ve DİSK'in bu tutumunun AKP'ye karşı ortak mücadele ile ilgili olduğunu ifade etmek de mümkün değildir. DİSK’e üye emekçilerin politik tavrının sınırları bellidir. Bu tutumun emek mücadelesine ve devrimci partilere karşı bir tutum olduğunu değerlendiriyoruz. Sendika bürolarının herhangi bir siyasi partinin seçim bürosu görüntüsünden bir an önce kurtulmasını beklediğimizi tekrar ifade ediyoruz.

Tavrımız emek mücadelesinin güçlenmesi, belediye emekçileri başta olmak üzere bütün emekçilerin kazanımlarının artması adınadır. Önümüzdeki seçimlerin işçi sınıfı açısından kazanımlar getirmesini diliyor, devrimci sendikal mücadele ile dayanışmamızı Menteşe’de de kuvvetlendirerek sürdürme irademizi tekrarlıyoruz.”

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.