Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum'da da hissedildi.

Tokat'ta akşam saatlerinde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.6 olarak açıkladı. Deprem Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre illerde de hissedildi. Depremden yaklaşık 20 dakika sonra 3.5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşandı. Depremin ardından AFAD 'hasarlı binalara girmeyin' uyarısında bulundu.

Tokat Sulusaray'da saat 18.11'de bir deprem meydana geldi. AFAD, yerin 6 km altında meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.6 olarak açıkladı. Deprem Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre illerde de hissedildi.

AFAD YIKILAN BİNA SAYISINI AÇIKLADI

AFAD depremde yıkılan bina sayısını açıkladı. Yapılan açıklamada "Deprem, Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.