Turist Sayısı 3 Milyonu Geçti

Turist Sayısı 3 Milyonu Geçti
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’ya şuana kadar 3 milyon 47 bin 928 turist geldi. Yılsonuna kadar Muğla’ya gelen turist...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’ya şuana kadar 3 milyon 47 bin 928 turist geldi. Yılsonuna kadar Muğla’ya gelen turist sayısının 3 milyon 200 bin kişiye ulaşması bekleniyor. Muğla Valisi Amir Çeçek “kente gelen ziyaretçilerin zamanlarını, oteller dışında özellikle rüzgar sörfü, yamaç paraşütü, yürüyüş yolları, rafting, bisiklet, kültür turizmi ve dalış turizmi gibi alternatiflerle geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek “ Muğla olarak her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlıyoruz. Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip olan ilimiz dünyanın değişik ülkelerinden gelen turistleri ağırlıyor” dedi.

Muğla’nın tarihi ve doğal güzellikleri ile kültürel özellikleri sayesinde Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden gelen ziyaretçilerin beğenisini kazandığını belirten Vali Çiçek “ amacımız turizmi bölgede sürdürülebilir bir hale getirmek. Bugüne kadar bölgemize gelen yabancı turist sayısı, 3 milyon 47 bin 928. Geçen yılın aynı dönemine göre biraz düşüş var ancak önceki yıllara oranla rakamlar iyi durumda. Yılsonuna kadar bu sayı, biraz daha yükselecek" dedi.

Vali Çiçek, Muğla’ya en fazla İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda ve Polonya'dan ziyaretçi geldiğini belirtti. Amir Çiçek “Bu yıl, 3 milyon 200 bin turiste ulaşmayı bekliyoruz.Muğla’ya gelen ziyaretçilerin zamanlarını, oteller dışında özellikle rüzgar sörfü, yamaç paraşütü, yürüyüş yolları, rafting, bisiklet, kültür turizmi ve dalış turizmi gibi alternatiflerle geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 451 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.