Turist sayısında düşüş var

Turist sayısında düşüş var
TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Avrupa'daki ekonomik kriz nedeniyle bu yıl Nisan ve Mayıs dönemlerinde geçen yıla...

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Avrupa'daki ekonomik kriz nedeniyle bu yıl Nisan ve Mayıs dönemlerinde geçen yıla oranla turist sayısında düşüş yaşandığını belirtti.TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris ve çevresinin İngiliz pazarına bağlı bir bölge olduğunu belirtti.

Özbozdağ, tek pazara bağlı kalmanın turizm açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunun altını çizerek, "Geçen yıl bu döneme göre daha fazla müşteri geldi. Bizim İngiliz pazarında yüzde 17'lik bir eksikliğimiz bu yıl. Bu durum bizim bölgemizden kaynaklanan bir durum değildir. İngilizlerin ekonomik krizi özellikle 2012 yılında hissetmeye başlamasıyla meydana gelen bir durumdur. Yüzde 17'lik bir gerileme bizim için önemli gerileme. Biz yüzde 65'i İngiliz pazarına bağlı bir bölgeyiz. Bu durum bizi yıldırmamalıdır. Farklı ülkelerdeki turistleri çekebilmeliyiz. Farklı turizm kanallarını açmalıyız. Ucuz turizmden vazgeçmeliyiz. Fazla turist gelmesi fazla para kazanıldığı anlamına gelmiyor. Elimizdeki değerleri pahalıya satmamız gerekiyor. Alt yapılar hazırlandıkça farklı turist profillerini çekebileceğiz" dedi.

Özbozdağ, turizmin çeşitlendirilmesi için bir takım çalışmalar ve projeler yapıldığını kaydederek, "2012 yılında da turizmin çeşitlenmesi için bir takım çalışmalar yapıyoruz. Marmaris ve çevresi turizm için Türkiye'nin en önemli niteliklerine sahip bir bölgedir. Marmaris ve çevresi sadece deniz, kum, güneşten ibaret değildir.

Yaklaşık bir yıldan bir yıldan beri yeni yaklaşımlarımız var. Macera, doğa, kültür, sağlık turizmi gibi konusunda çalışmalarımız var. Hem turizmi çeşitlendirmek hem de sürdürülebilir turizm anlayışını yerleştirmek için. Doğaya zarar vermeden turizm yapabilmek için çabalıyoruz. Müşteri yelpazesini genişletmek istiyoruz.

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.