Turistler gürültüden şikayetçi

Turistler gürültüden şikayetçi
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla yılda 3 milyon turist ağırlıyor. Muğla Valiliği bünyesinde oluşturulan Alo 179 turizm...

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla yılda 3 milyon turist ağırlıyor. Muğla Valiliği bünyesinde oluşturulan Alo 179 turizm danışma hattına turistlerden şikayet yağdı. Muğla bölgesine gelen turistler en çok gürültü, çevre ve deniz kirliliğinden şikayetçi. Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Varış “ Muğla’ya gelen turistlerin şikayetleriyle yakından ilgileniyoruz” dedi.

Bin124 kilometrekıyı uzunluğu, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi gözde tatil merkezlerine sahip olan Muğla yılda 3 milyon turist ağırlıyor. Muğla Valiliği bölgeye gelen turistlerin şikayetlerini dinlemek için 4 yıl önce 179 turizm danışma ve şikayet hattı kurdu. Muğla bölgesine gelen turistler Alo 179 hattına 995 şikayet telefonu geldi. Bu şikayetlerin 231'i gürültü, 75'i çevre ve deniz kirliliği, 25'i ise hanutçuluk oluşturuyor.

Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Varış “ Alo 179 hattımız 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Üç ayrı vardiya ile görevlendirilen personelin İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Farsça bilen yüksek eğitimli kişilerden oluşuyor. Alo 179 Çağrı ve Danışma Merkezi'ne 995 şikayet geldi. Bunların 231'i gürültü, 75'i çevre ve deniz kirliliği, 25'i ise hanutçuluk. Gürültü şikayeti belirli bir saatten sonra dış gürültünün turiste verdiği rahatsızlıktan kaynaklanıyor. Çok değişik nedenleri var. Eğlence ile konaklama yerlerini ayırma imkanına sahip olamıyoruz. Turistik ilçenin barlar sokağının hemen yanı başına konaklama tesisi yapmışız. Bunun iç içe geçmesinden sıkıntılar oluyor. Ama bunların sayısında her geçen yıl azalma var" dedi.

Muğla'ya gelen yabancı ziyaretçiler daha çok bölgenin koylarını gezdiğine dikkati çeken Barış, "Bize en fazla gelen şikayetler arasında çevre ve deniz kirliliği konusu var. Denizi ve çevreyi temiz tutmak zorundayız. Turizmin sürdürülebilir olması için buna çok büyük ihtiyaç duyuluyor. Gereken özeni gösteriyoruz. Hanutçuluk son yıllarda azaldı. Mevzuatta bu konuda yapılan düzenlemeler hanutçulukla mücadelede etkili oldu. Bu mücadele yasal çerçevede kaymakamlar aracılığıyla yürütülüyor. Bu konuda büyük hassasiyet gösteriyoruz. El birliğiyle bölgedeki sorunları çözüme kavuşturup ziyaretçilerimize gönül rahatlığıyla bir tatil imkanı sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.