Turistlerin ilgisi Zahire Pazarına

Turistlerin ilgisi Zahire Pazarına
Muğla’nın tarihi yerleri, Zahire Pazarı, Tarihi Arasta ve Eski Hamam, restorasyonlarının ardından yerli ve yabancı turistlerini misafir etmeye devam ediyor....

Muğla’nın tarihi yerleri, Zahire Pazarı, Tarihi Arasta ve Eski Hamam, restorasyonlarının ardından yerli ve yabancı turistlerini misafir etmeye devam ediyor. Çok sayıda yerli ve yabancı turistleri ağırlayan tarihi yerler arasında turistlerin en beğenisini kazanan ise Zahire Pazarı oldu.

Muğla’da yaz ve kış turizmini şehir merkezine çekmek amacıyla restorasyonu yapılan, Zahire Pazarı, Tarihi Arasta ve Eski Hamam yerli ve yabancı turistlerini ağırlamaya devam ediyor. Son olarak tur operatörüyle Muğla’ya gelen İsviçreli turistler, burada Tarihi Arasta, Zahire Pazarı ve Eski Hamamı gezdiler. Şehir merkezinde tarihi noktaları gezen turistlerin en ilgi çeken mekanı ise eski pazar yeri olan Zahire Pazarı oldu. Zahire Pazarı’nın son restore haliyle hizmet veren Çakar Keyifte Türk kahvesi içen turistler, Zahire Pazarını çok beğendiklerini ifade ettiler.

Bahriyeli Yatçılık Ofis Sorumlusu, Nagihan Deniz Kuyucu, “Tur güzergâhımız içerisinde Muğla şehir merkezide bulunuyor. Burada tarihi mekânları gezerek yerli ve yabancı turistlerimize bilgi veriyoruz. Şehir merkezinde eski Hamamı ve Tarihi Arasta bölgesini gezdik son olarak da Zahire Pazarındayız. Zahire Pazarını çok beğendiler. Özellikle cafe olarak yapılan mekan yerle çok uyumlu olmuş durumda. Turistlerinde bu ilgisini çekiyor” dedi. İsveçli Tur Operatör’ü Baumeler Rehberi Elizabeth Itten, “Muğla’yı çok beğendim. Buraya gelmek ile çok mutlu olduk. Şehir merkezinde gezdiğimiz mekanlar arasında en güzel mekân burası. Marmaris, Fethiye, Bodrum gibi deniz, kum olan yerlerin dışında böyle bir kültür yerlerinin olması çok güzel” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 784 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.