Turizm konseyi toplandı

Turizm konseyi toplandı
Turizm Konseyi Muğla Valisi Fatih Şahin’in başkanlığında toplandı. Muğla Valiliği toplantı salonunda bir araya gelen konsey üyeleri ilin tanıtımı...

Turizm Konseyi Muğla Valisi Fatih Şahin’in başkanlığında toplandı. Muğla Valiliği toplantı salonunda bir araya gelen konsey üyeleri ilin tanıtımı konusunda yapılacak çalışmalar hakkında kararlarlar aldı. Toplantıda konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, turizm sektörünün hem ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağladığını bu nedenle turizmin geliştirilmesi için yapılan her türlü çalışmanın ekonomik ve sosyal alanda refah sağlayacağını belirtti.

Katılım sağlanan turizm fuarları ile alternatif pazarların geliştirildiğini kaydeden Vali Şahin, bu şekilde İngiltere pazarındaki azalmanın minimilize edildiğini söyledi. Muğla’nın mevcut turizm potansiyelini ve pazarlarını geliştirmenin yanı sıra yeni pazarlar yaratmanın ve kalıcı olmanın önemine değinen Vali Şahin, toplantıda alınacak kararların ilimizin turizmi açısından artı bir değer sağlayacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda Muğla’nın en önemli sektörlerden biri olan turizmin geliştirilmesi, yeni pazarların oluşturulması, mevcut pazarlardaki gücün arttırılması ve ilimizin bir bütün olarak tanıtılması için neler yapılabileceği konusunda fikir ve strateji geliştirmek amacı ile yapılan Turizm Konseyi toplantısında pek çok önemli kararlar alındı.

Bu doğrultuda, katılım sağlanması planlanan yurtdışı fuarlarının belirlenmesi konusunda sektör temsilcileri ile yapılan görüş alış verişi sonucunda mevcut fuarlara ek olarak Hollanda’da Utrech, Finlandiya’da Makta, Danimarka’da Ferrie, Almanya’da Stuttgart, İsviçre’de Zürih ve İtalya’da Milano Turizm Fuarlarına Muğla ili olarak katılımın sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Diğer yandan, Turizm Konseyi tarafından İngiltere Bağımsız Acenteler Birliği’nin 2014’te yapılacak Advantage Konferansının Muğla Bölgesinde gerçekleştirilmesi için Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinden gelecek taleplerin değerlendirileceği ifade edildi.

Fuarların yanı sıra alternatif etkinliklerin de yapılmasının önemli olduğunu düşünen Turizm Konseyinin aldığı kararlardan biri de Muğla turizmin en önemli pazarı olan İngiltere’de yapılması planlanan Road Show etkinliği için bütçenin oluşturulması.

Turizm sektörü ile pek çok konu üzerinde görüş alışverişin yapıldığı toplantıda alınan diğer kararlar ise şu şekilde:

“Alternatif pazarların oluşturulması amacıyla, Vali Fatih Şahin başkanlığında bir heyet 10 Aralık 2012 tarihinde İskoçya’da bulunan Glasgow’u ziyaret edecek. Daha sonra 12 Aralık 2012 tarihinde de Litvanya’da düzenlenecek “Türk Günleri” etkinliklerine katılacak. Finlandiya, Letonya, ve Estonya’da Roadshow düzenlenmesi için planlamalar yapılacak. Diğer yandan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir turizm ofisi açılması ve Roadshow düzenlenmesi için bütçenin oluşturulması üzerinde çalışılacak. Rusya’da Pegas ve Intourist adlı tur operatörlerinin Roadshow programlarına katılım sağlanması konusu değerlendirilecek.

Muğla Ticaret Odası tarafından Nisan 2013 de St. Petersburg’dan bir basın grubunun ilimize gelmesine yönelik çalışmalar yapılmasının yanı sıra Haziran 2013’de St. Petersburg’da bir Muğla Gecesi’nin düzenlenmesi planlanmıştır.”

Vali Fatih Şahin’in başkanlık yaptığı toplantıya Kültür ve Turizm’den sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, FETAB, GETOB, TURSAB, BODER, Sanayi ve Ticaret Odaları, Deniz Ticaret Odaları, Dalaman ATM Dış Hatlar Genel Müdürlüğü ve Milas-Bodrum Havalimanı Terminal İşletme Müdürlüğü, bazı otel yöneticileri ve Muğla turizm sektörünün önde gelen temsilcileri hazır bulundu.

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.